001 - Week van de ontmoeting
Gemeente De Ronde Venen helpt inwoners verduurzamen met waardebonnenactie

Gemeente De Ronde Venen helpt inwoners verduurzamen met waardebonnenactie


Geplaatst op: 22 november 2022

Met een paar kleine maatregelen verlagen inwoners hun energierekening al flink. Om inwoners te helpen met besparen op hun energierekening bestaat de waardebonnenactie voor energiebesparende producten. Deze was al beschikbaar voor huurders. Maar eind november ontvangen ook woningeigenaren met een maximale WOZ-waarde van 355.000 euro een brief van de gemeente. Daarin zit de waardebon. Met deze bon kopen de inwoners tussen 5 en 31 december 2022 energiebesparende producten voor maximaal € 70.

Met de waardebon kopen inwoners kleine energiebesparende producten zoals radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop. De complete lijst met producten waarvoor de bon om te wisselen is staat op www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. De actie voor huurders en woningeigenaren loopt tot 31 december 2022, maar heeft een beperkt budget. Als het budget op is, dan vervalt de waardebon. Daarom is het handig om de bon snel in te leveren.

Wissel de waardebon in bij een winkel in de buurt

Woningeigenaren bepalen zelf waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. De gemeente vindt het belangrijk om lokale ondernemers te steunen. Na het kopen van de energiebesparende producten kunnen inwoners de kassabon op www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen uploaden. Daarna ontvangt de inwoner het bedrag terugbetaald. 

Liever direct een waardebon inwisselen voor een box vol energiebesparende producten?

Dat kan bij Optie1 (Hofland 2 in Mijdrecht). In deze box zitten verschillende producten waarmee de inwoners eenvoudig energie besparen.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief over duurzaamheid kan op www.derondevenen.nl/duurzaam.


Laatst bewerkt op: 22 november 2022 18:19

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen helpt inwoners verduurzamen met waardebonnenactie

Met een paar kleine maatregelen verlagen inwoners hun energierekening al flink. Om inwoners te helpen met besparen op hun energierekening bestaat de waardebonnenactie voor energiebesparende producten. Deze was al beschikbaar voor huurders. Maar eind november ontvangen ook woningeigenaren met een maximale WOZ-waarde van 355.000 euro een brief van de gemeente. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: