Vuurvogeldag, een feest en verrassing om over na te praten


Geplaatst op: 11 juli 2011

Uithoorn - Vrijdag 8 juli was het groot feest op "de Vuurvogel" want we vierden een succesvol schooljaar!

's Morgens werd er gewoon les gegeven maar om half elf zagen we groepjes kinderen zich verzamelen om de rest van de schooldag te genieten van een groot doe-spel-leercircuit door de hele school. De kinderen genoten van een levensgroot ‘Twister'-spel in groep 8 waarbij ze moesten zorgen niet helemaal ‘in de knoop' te komen..... Tot groot genoegen was er een bordspellenklas, er wordt fanatiek gestreden om de eerste plaats bij "Slagschip", cijfercombinaties worden gemaakt met "Triominos" en wie is beste "Jenga- Mikado- of Rummikubspeler"? Stel je voor, zelfs het al oude "Memory" is een succes. Wat zo leuk is, is dat de school wordt opgesierd door zelfgemaakte slingers die de school nog feestelijker maken. De "Vuurvliegjes" spelen mee in de speelzaal. De sfeer in de hal siddert van sportiviteit bij de tafeltennistafels en we zien zelfs de kleuters een ‘rondje om de tafel' doen, zo leuk!

Tussendoor lunchen de leerlingen gezellig met de leerkrachten in de klas, net als elke dag. In een klas is thee gezet en zit iedereen bij de juf om de tafel thee te drinken en de lunch te eten. Daarna wordt er weer heerlijk gespeeld tot twee uur, dan gaan alle kinderen naar huis en stropen de leerkrachten de mouwen op om het feest van die avond op te bouwen, want gefeest wordt er op "de Vuurvogel"! Een groot podium wordt opgezet waar 's avonds kinderen optreden. Een levensgroot springkussen verschijnt op het schoolplein en er staan picknicktafels op het plein zodat iedereen heerlijk aan tafel kan eten van het lopend buffet dat gemaakt is door veel ouders van "de Vuurvogel" en de Vuurvliegjes. Een enorme variëteit aan gerechten worden geserveerd en het smaakt uitermate goed! Popcorn, disco, hotdogs, en ten slotte nog een tombola.

De directeuren speechen en memoreren een fantastisch jaar voor "de Vuurvogel" en geven het team van "de Vuurvogel" een grote pluim voor hun harde werken want het resultaat is om trots op te zijn: een groei van 34 % en uit de ouderenquête blijkt dat ouders zeer tevreden zijn over de nieuwe school! En dan.. tot ieders grote verrassing vertellen de directeuren dat onze school een spiksplinternieuw schoolplein krijgt!! In september 2011 ondergaat ons schoolplein een metamorfose en wordt het plein voorzien van nieuwe speeltoestellen, en voetbalveld en een echt verkeersplein!

We bedanken het team, ouders, leerlingen, oudervereniging, bestuur, MR, de gemeente Uithoorn voor een succesvol "Vuurvogeljaar" en wensen iedereen een hele fijne vakantie en graag tot volgend schooljaar op "de Vuurvogel", een school waar iedereen zich thuis voelt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vuurvogeldag, een feest en verrassing om over na te praten

Uithoorn - Vrijdag 8 juli was het groot feest op "de Vuurvogel" want we vierden een succesvol schooljaar! 's Morgens werd er gewoon les gegeven maar om half elf zagen we groepjes kinderen zich verzamelen om de rest van de schooldag te genieten van een groot doe-spel-leercircuit door de hele … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: