001 - Week van de ontmoeting
Waarom mensen steeds vaker goed voor elkaar moeten zorgen

Waarom mensen steeds vaker goed voor elkaar moeten zorgen


Geplaatst op: 23 november 2022

Het aantal mensen dat in de zorg wilt werken krimpt, daardoor dreigt de zorg zelf ziek te worden. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar passende zorg. Deze zorg kijkt voornamelijk naar de kwaliteit van leven en het functioneren van mensen. Er moet een goede samenwerking zijn tussen gemeenten, zorgaanbieders, jeugdzorg, scholen en andere maatschappelijke of publieke organisaties. Het is ook belangrijk om als samenleving ook naar elkaar te kijken. Zet je in voor de zorg van anderen om iedereen in de samenleving te helpen. Ben je benieuwd waarom het goed is om vaker voor elkaar te zorgen? We vertellen het hier.

Mensen worden steeds ouder

Doordat mensen steeds ouder worden, zijn er ook steeds meer ouderen die zorg nodig hebben. Op een latere leeftijd krijg je te maken met beperken van je fysieke en mentale gezondheid. De groei van ouderen zal alleen maar toenemen. Het is daarom belangrijk om als familie, vriend of goede buur steeds vaker om te kijken naar een ander. Kleine gebaren kunnen namelijk al veel betekenen. Voor sommige ouderen is het al fijn wanneer je een gesprek met ze aangaat. Er komen steeds meer initiatieven om mensen te helpen. Het kan fijn zijn als zorgverlener om verhalen met elkaar te delen, daarvoor is NurseStation een perfect initiatief. Vakverhalen worden hier gedeeld, dit kan emotie en herkenning oproepen.

Zorg gaat ons allemaal aan

Iedereen heeft wel eens een situatie dat je zorg nodig heeft, het is fijn wanneer je deze dan ook zo snel mogelijk krijgt. Vooral wanneer je ouder wordt, dan zullen deze situaties toenemen. Je hebt misschien niet voor alles meteen een arts nodig. Het is ook al fijn wanneer andere mensen in je omgeving je kunnen helpen. Je wilt de passende zorg krijgen die je nodig hebt. Vanuit de overheid gaan ze zich steeds meer richten op passende zorg voor iedereen. Ze kijken dan naar persoonlijk situaties en gaan samen met je in gesprek. Deze veranderingen zijn noodzakelijk om mensen steeds langer en vaker zorg nodig hebben.

Samen sterker dan alleen

Samen kun je veel meer bereiken in een samenleving dan alleen. Wanneer je iets doet voor een ander, dan krijg je dit waarschijnlijk ook weer terug. Het is fijn om te weten dat er altijd mensen zijn die voor je klaarstaan. Werk je in de zorg? Dan is het goed om je verhalen te kunnen delen met andere zorgverleners. Platform zorgverleners geeft deze mogelijkheid en daardoor kun je een mooie community volgen met andere indirecte collega’s. Deel ervaringen en vraag advies om uiteindelijk zorg te kunnen bieden aan iedereen.

Kortom, kijk eens vaker om naar een vriend, familielid of goede buur. Op deze manier kun je namelijk al je steentje bijdragen aan de zorg.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waarom mensen steeds vaker goed voor elkaar moeten zorgen

Het aantal mensen dat in de zorg wilt werken krimpt, daardoor dreigt de zorg zelf ziek te worden. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar passende zorg. Deze zorg kijkt voornamelijk naar de kwaliteit van leven en het functioneren van mensen. Er moet een goede samenwerking zijn tussen gemeenten, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: