HandjeHelpen
Nieuw plan Irenelaanlocatie

Nieuw plan Irenelaanlocatie


Geplaatst op: 24 november 2022

De Irenelaanlocatie in het centrum van Uithoorn is het gebied dat omsloten wordt door de Prinses Irenelaan, Thamerlaan, Koningin Máximalaan en de Dorpsstraat. Tot ongeveer 2013 was deze locatie bebouwd met woningen. De meeste hiervan zijn gesloopt, waardoor een openbare ruimte is ontstaan die nu wordt gebruikt voor parkeren. Het is altijd de bedoeling geweest om dit gebied opnieuw te bebouwen. Daarom heeft de gemeente hiervoor een plan gemaakt. Met de herinrichting van de Irenelaanlocatie wil de gemeente de locatie een kwaliteitsimpuls geven én goed laten aansluiten bij de rest van het centrum van Uithoorn. Het plan is te vinden op www.uithoorndenktmee.nl. Daar kunnen inwoners en ondernemers ook hun mening geven. Dat kan ook tijdens de inloopbijeenkomst op 1 december in het gemeentehuis.

In het kort

Aan de zijde van de Koningin Máximalaan komt een rij van 6 woningen, die goed passen bij het karakter van de laan. De voormalige burgemeesterswoning blijft behouden. Het is een prachtige hoekwoning die past bij de bebouwing langs de Thamerlaan. Naast de burgemeesterswoning, langs de Thamerlaan, komt een twee-onder-een-kapwoning. Deze past bij de stijl van de burgemeesterswoning en de woningen langs de Thamerlaan. Aan de kant van de Prinses Irenelaan wordt een groot parkeerveld met 56 parkeerplaatsen aangelegd. De hele Irenelaanlocatie krijgt een ruimtelijke en groene uitstraling. 

Wat vindt u?

De gemeente is benieuwd wat inwoners en ondernemer van het plan vindt. Daarom is er op 1 december, tussen 18.00 en 20.00 uur, een inloopavond in het gemeentehuis van Uithoorn. Tijdens deze inloopavond kunt u het plan bekijken, vragen stellen en uw mening geven. Alle informatie over het plan is ook te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder het project Irenelaan. U kunt daar ook op het plan reageren via de online vragenlijst. In deze vragenlijst staan vragen als ‘Wat vindt u het minst/meest aan van de plannen voor de nieuwe Irenelaanlocatie?’ en ‘Wat vindt u van de parkeermogelijkheden in het nieuwe plan?’

Wat gebeurt er daarna?

Mede op basis van uw reacties wordt het plan verder uitgewerkt tot een definitief schetsontwerp. Dit ontwerp wordt, samen met de stedenbouwkundige uitgangspunten, voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het is meteen ook de basis voor de selectieprocedure om een partij te vinden die de woningen gaat ontwerpen en bouwen. Voor dit proces is nog geen planning bekend, maar zal in de eerste helft van 2023 starten.


Laatst bewerkt op: 26 november 2022 08:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw plan Irenelaanlocatie

De Irenelaanlocatie in het centrum van Uithoorn is het gebied dat omsloten wordt door de Prinses Irenelaan, Thamerlaan, Koningin Máximalaan en de Dorpsstraat. Tot ongeveer 2013 was deze locatie bebouwd met woningen. De meeste hiervan zijn gesloopt, waardoor een openbare ruimte is ontstaan die nu wordt gebruikt voor parkeren. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: