001 - Week van de ontmoeting
Drugsdealer Tom wilde ermee stoppen, maar wordt ontvoerd, mishandeld en 3000 euro afgetroggeld

Drugsdealer Tom wilde ermee stoppen, maar wordt ontvoerd, mishandeld en 3000 euro afgetroggeld


Geplaatst op: 24 november 2022

Doodsangsten stond Tom uit, toen een groep drugsdealers hem meenam naar een carpoolplaats in Vinkeveen en hem daar mishandelde en beroofde. Ook zijn familie heeft doodsangsten uitgestaan, stelde het Openbaar Ministerie. Tegen drie mannen zijn dinsdag gevangenisstraffen geëist.

Tekst: Ad.nl

De mannen worden verdacht van vrijheidsberoving en diefstal met geweld. De 24-jarige Y. el H. uit De Meern en de 22-jarige O.O. uit Utrecht hoorden 25 maanden gevangenisstraf eisen, waarvan vijf voorwaardelijk. A.L. uit Utrecht hangt twintig maanden cel boven het hoofd, waarvan ook vijf voorwaardelijk. Deze groep is planmatig bezig geweest met een afrekening in de drugswereld, betoogde het OM.

Zij pakten een drugsdealer aan die voor hen werkte, omdat hij wilde stoppen. De groep sprak op 17 januari met deze Tom af bij een tankstation aan de A2 in Breukelen. Hij werd daarna gedwongen naar de carpoolplaats in Vinkeveen te rijden. Tom werd daar mishandeld en beroofd. Hij kreeg boetes opgelegd omdat hij wilde stoppen als drugshandelaar en naar de politie was gestapt. Het slachtoffer moest direct betalen. Hij kreeg Tikkies toegestuurd en betaalde in totaal 3000 euro.

Tom was doodsbang

A.L. gaf toe dat hij een peilbaken onder de auto van het slachtoffer had geplakt. Zijn dna was op dit baken gevonden. Tom was doodsbang. Hij durfde meer niet naar huis en sliep in een hotel. Ook zijn ouders waren erg angstig, omdat de mannen zeiden dat zij hun adres wisten. Tom durft niet meer in Utrecht te wonen.

Het OM eiste ook een contactverbod en 3400 euro schadevergoeding. De advocaten van de verdachten zagen geen bewijs dat hun cliënten de fout in zijn gegaan. De rechtbank doet op 6 december uitspraak.

 


Laatst bewerkt op: 24 november 2022 19:02

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drugsdealer Tom wilde ermee stoppen, maar wordt ontvoerd, mishandeld en 3000 euro afgetroggeld

Doodsangsten stond Tom uit, toen een groep drugsdealers hem meenam naar een carpoolplaats in Vinkeveen en hem daar mishandelde en beroofde. Ook zijn familie heeft doodsangsten uitgestaan, stelde het Openbaar Ministerie. Tegen drie mannen zijn dinsdag gevangenisstraffen geëist. Tekst: Ad.nl De mannen worden verdacht van vrijheidsberoving en diefstal met geweld. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: