Eerste sleutel voor bewoners Kreekrug Waverveen


Geplaatst op: 11 juli 2011

In Waverveen aan de Cliffordweg worden de komende twee weken de laatste woningen opgeleverd van het nieuwbouwproject Kreekrug van woningcorporatie Westhoek Wonen. De Wavervener Mark Kooijman (27) kreeg maandagochtend 4 juli de eerste sleutel overhandigd uit handen van Tom Burgers, directeur-bestuurder van Westhoek Wonen. Het nieuwbouwproject bestaat uit 30 woningen, gelegen aan de rand van Waverveen.

Mark Kooijman en Jessie Bos betrekken binnenkort hun eerste woning. In gedachten hebben ze hun woning al helemaal ingericht. Mark: "Ik was op zoek naar een betaalbare woning in deze buurt. Na vijf jaar ingeschreven te staan als woningzoekende, kreeg ik als bewoner van Waverveen, een kleine kern, voorrang bij de toewijzing van de woningen. De combinatie van landelijk wonen én centraal gelegen, dicht bij steden als Amsterdam en Utrecht, maakt deze woning voor ons heel aantrekkelijk."

Met het nieuwbouwproject komt Westhoek Wonen tegemoet aan de vraag op de woningmarkt naar betaalbare huurappartementen, ook voor jongeren. Tom Burgers: "Westhoek Wonen zet zich ervoor in, dat ook jongeren uit kleine kernen zoals Waverveen hier een wooncarrière kunnen maken. Daarnaast realiseren we met de bouw van nieuwe woningen doorstroming op de woningmarkt, een belangrijk speerpunt van ons beleid."

Kreekrug bestaat uit 21 huurwoningen en negen drie-onder-een-kap-woningen. Het is een interessant project omdat Westhoek Wonen hier een volledig woonaanbod creëert voor verschillende doelgroepen: huur- en koopwoningen voor starters, tweeverdieners, gezinnen en senioren. Het plan past bovendien in de natuurlijke omgeving en bij het dorpse karakter van Waverveen. Zo bestaan de woningen en de appartementgebouwen uit slechts drie woonlagen. De woningen beschikken daarnaast over veel woonruimte en zijn van hoge kwaliteit.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste sleutel voor bewoners Kreekrug Waverveen

In Waverveen aan de Cliffordweg worden de komende twee weken de laatste woningen opgeleverd van het nieuwbouwproject Kreekrug van woningcorporatie Westhoek Wonen. De Wavervener Mark Kooijman (27) kreeg maandagochtend 4 juli de eerste sleutel overhandigd uit handen van Tom Burgers, directeur-bestuurder van Westhoek Wonen. Het nieuwbouwproject bestaat uit 30 woningen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: