001 - Week van de ontmoeting
Schrijfactie Amnesty International Uithoorn

Schrijfactie Amnesty International Uithoorn


Geplaatst op: 24 november 2022

December is dé actiemaand voor Amnesty International. Dat is vooral vanwege de Dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens  aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is –ook in Uithoorn-  al jaren traditie om op 10 december samen zo veel mogelijk brieven te schrijven voor een 10-tal slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Die brieven zijn gericht aan regeringsleiders of andere verantwoordelijken voor die schendingen. Deze actie wordt wereldwijd gevoerd en heet daarom ook: “Write for Rights”. In 2021 werden er in Nederland 407.000 brieven geschreven, wereldwijd 4,6 miljoen. Deze massaliteit zorgt voor een groot effect. In meer dan 50% van de gevallen zie je een positief gevolg: een eerlijk proces, een betere behandeling, of eerder vrijkomen.

Dit jaar is samen schrijven ook weer mogelijk: op 10 december in de bibliotheek vanaf 13 tot 15.30 uur een tafel gereserveerd waaraan vertegenwoordigers van Amnesty Uithoorn/De Kwakel u verwelkomen en u een brief kunt schrijven. Mocht u liever thuis schrijven, dan kan dat ook.

 De “Thuis Schrijfmarathon”.

Om zelf een een “Thuis-schrijfmarathon” te houden biedt de werkgroep Amnesty Uithoorn/De Kwakel u een ‘1-persoonspakketje’ aan. In dat pakket zit alles wat u nodig heeft om die 10 brieven te schrijven, zoals,voorbeeldbrieven, informatie over de slachtoffers, een schrijfblok, pen, etc. U schrijft 10 brieven (of minder) naar een regeringsleider of een andere verantwoordelijke. Postzegels zijn niet nodig, de werkgroep Amnesty Uithoorn/De Kwakel draagt de portokosten.

Wilt u meedoen, meld u dan aan bij Bert Schaap, bert@amnestyuithoorn.nl, met een e-mail waarin uw bezorgadres staat. Hij bezorgt dan een ‘1-persoons pakketje bij u op 5 of 6 december. U schrijft 10 brieven (of minder) en doet ze samen in 1 envelop, zonder postzegel. Vervolgens komt Bert Schaap die envelop bij u ophalen op 12 of 13 december en verstuurt hij de brieven.

 

 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schrijfactie Amnesty International Uithoorn

December is dé actiemaand voor Amnesty International. Dat is vooral vanwege de Dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens  aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is –ook in Uithoorn-  al jaren traditie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: