001 -Family
Steun van de gemeente voor dorpshuis De Springbok

Steun van de gemeente voor dorpshuis De Springbok


Geplaatst op: 26 november 2022

Gemeente De Ronde Venen helpt dorpshuis De Springbok in De Hoef met een extra subsidie van € 30.000. Daarmee kan het dorpshuis de sterk stijgende energiekosten blijven betalen. Eerder al hebben De Willisstee in Wilnis en De Boei in Vinkeveen extra subsidie van de gemeente ontvangen voor het betalen van hun energierekeningen.

Wethouder Cees van Uden: “Het dorpshuis is de thuishaven van verenigingen, sportclubs en cultuurinitiatieven. Het is de plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Er gebeurt hier van alles en dat maakt onze dorpen een fijne plek om te wonen. De gemeente springt financieel bij, omdat het belangrijk is dat het dorpshuis die verbindende rol kan blijven vervullen.”

Dit najaar is het contract van De Springbok met haar energieleverancier geëindigd. De energiekosten zijn daarna vier keer zo hoog geworden. Het bestuur van het dorpshuis heeft maatregelen genomen om het energieverbruik omlaag te brengen. Maar deze maatregelen helpen niet genoeg. De Springbok gaf in gesprekken met de gemeente aan dat zij zonder extra subsidie in grote problemen zou komen. Zonder extra steun zou het dorpshuis misschien tijdelijk moeten stoppen. Nu de gemeente een extra bedrag heeft toegezegd, kan De Springbok open blijven.


Laatst bewerkt op: 26 november 2022 07:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Steun van de gemeente voor dorpshuis De Springbok

Gemeente De Ronde Venen helpt dorpshuis De Springbok in De Hoef met een extra subsidie van € 30.000. Daarmee kan het dorpshuis de sterk stijgende energiekosten blijven betalen. Eerder al hebben De Willisstee in Wilnis en De Boei in Vinkeveen extra subsidie van de gemeente ontvangen voor het betalen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: