001 - Escaperoom aglemeen
Gratis spreekuren nieuwe collectieve zorgverzekering

Gratis spreekuren nieuwe collectieve zorgverzekering


Geplaatst op: 26 november 2022

De gemeente Uithoorn biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Meedoen betekent minder betalen voor meer zorgverzekering. Er zijn gratis inloopspreekuren voor wie meer wil weten over de collectieve verzekering, de gemeentepolis.

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering. Dit kunnen ook mensen zijn met een betaalde baan (of een eigen onderneming) die minder verdienen dan de inkomensnorm.

Het pakket van de collectieve zorgverzekering biedt extra vergoedingen voor de kosten van bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis worden meeverzekerd. Bij de gemeentepolis kan nu ook voor het eerst gekozen worden voor een aanvullende basisverzekering, de ‘AV-basis’. Bedoeld voor mensen met weinig structurele zorgkosten, die wel gebruik willen maken de tandarts, een gezondheidscheck en een aantal fysiobehandelingen.

Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl/uithoorn.

Bij het Sociaal Loket van de gemeente kunnen ze u vertellen of u in aanmerking komt voor de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 10.30 uur, via (0297) 513 111. Heeft u een inhoudelijke vraag over de collectieve verzekering, bel dan met Zorg en Zekerheid, maandag t/m vrijdag van 8.00 - 18.00 uur, via (071) 582 55 50.

Data inloopspreekuren

  • Woensdag 30 november, 13.00 - 16.00 uur; Dorpshuis de Quakel, Kerklaan 16, De Kwakel
  • Woensdag 7 december, 16.00 - 19.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50, Uithoorn
  • Donderdag 8 december, 13.00 -16.00 uur in de bibliotheek, Marktplein 65 in Uithoorn.

Een afspraak maken is niet nodig. Medewerkers staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Direct overstappen naar de gemeentepolis is ook mogelijk. Het is aan te raden om (indien mogelijk) het huidige polisblad mee te nemen, en het identiteitsbewijs van alle te verzekeren personen, bankrekeningnummer (IBAN) en een inkomensspecificatie van de afgelopen maand.

Op de spreekuren zijn ook klantmanagers van de gemeente aanwezig. Aan hen kunt u ook vragen stellen over andere minimaregelingen van de gemeente, zoals de energietoeslag. U vindt deze regelingen op www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.


Laatst bewerkt op: 26 november 2022 09:13

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis spreekuren nieuwe collectieve zorgverzekering

De gemeente Uithoorn biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Meedoen betekent minder betalen voor meer zorgverzekering. Er zijn gratis inloopspreekuren voor wie meer wil weten over de collectieve verzekering, de gemeentepolis. Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: