CSW knokt zich met tien man langs Benschop

Geplaatst op: 28 november 2022

Voor CSW is Benschop uit altijd een zeer lastige opgave. Ook afgelopen zaterdag was dit ook weer het geval want CSW kwam na twintig minuten spelen al met een man minder te staan, kwam bovendien na rust op achterstand maar de ploeg toonde veerkracht en sleepte een 1-2 overwinning uit het vuur.

CSW was in de beginfase de ploeg met het meeste balbezit en Benschop werd ver teruggedrongen op eigen helft. Toch kwam het eerste gevaar van de kant van Benschop toen een speler van Benschop de bal vanaf eigen helft maar net over het doel van doelman Thijs Imming schoot. Daarna was het de beurt aan CSW met mogelijkheden om de score te openen. Na een goede aanval belandde de bal voor de voeten van Elroy Baas die meteen uithaalde maar zijn schot geblokt zag worden. Even later een prima voorzet vanaf links door Matt Veerhuis op Justin Both die de bal net niet de juiste richting wist te geven en zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen. Na twintig minuten spelen kwam CSW plots met tien man te staan. Mick v.d. Loo kwam hard in aanraking met zijn tegenstander en de scheidsrechter beoordeelde een rode kaart. Nu was Benschop de ploeg met het meeste balbezit maar de ploeg wist zich nauwelijks raad met de man meer situatie. Het kwam welgeteld tot één schot dat makkelijk door Imming kon worden gekeerd. CSW werd voor de rust nog wel gevaarlijk via Dennis Prange die de bal naast zag verdwijnen en bij een doelpoging van Veerhuis kon de doelman van Benschop met zijn voeten redding brengen.

Na rust wederom Benschop met veel balbezit maar deze ploeg was absoluut niet in staat om het CSW echt moeilijk te maken mede ook de verdienste van CSW dat als ploeg heel compact stond en nauwelijks ruimte weggaf. Toch was het Benschop dat na een kwartier spelen in de tweede helft onverwachts aan de leiding kwam. Na een goede actie aan de rechterkant van het veld kwam de bal uit een prima voorzet bij de tweede paal en vervolgens beheerst afgemaakt. CSW stond voor een gigantische klus om dit nog om te draaien en dat met een man minder nog wel. Met nog ruim twintig minuten op de klok plaatste coach Michel Strating een prima tactische zet. Met vier man achterin, twee middenvelders en drie aanvallers werd de druk op Benschop verhoogd. Deze prima omzetting leidde als snel tot de gelijkmaker. Na prima combinaties met Berry Kramer en Mike de Jong haalde Stefan Tichelaar verwoestend uit en zag de bal in de benedenhoek verdwijnen. Drie minuten na deze gelijkmaker nam CSW zelfs de leiding. Na een hoekschop van Tichelaar kwam de bal voor de voeten van Eder Medina Delgado die meteen uithaalde en zijn inzet kon alleen worden gered door een verdediger maar echter wel achter de doellijn wat de scheidsrechter prima had gezien en dus de 1-2 aan CSW toekende. Ook hierna bleef CSW de gevaarlijkste ploeg, een treffer van Veerhuis werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, een schot van Tichelaar werd gekraakt en een schot van wederom Veerhuis werd gestopt door de doelman. Benschop was absoluut niet meer bij machte om er nog een slotoffensief uit te persen want door het vroege storen van de kant van CSW kwam de ploeg amper meer in de buurt van doelman Imming. Na het laatste fluitsignaal opgeluchte gezichten bij CSW want ruim een uur met tien man spelen en ook nog op achterstand komen om daarna toch met een zege het veld af te stappen voelt toch wel heel erg lekker.

Laatst bewerkt op: 28 november 2022 09:33

Voor CSW is Benschop uit altijd een zeer lastige opgave. Ook afgelopen zaterdag was dit ook weer het geval want CSW kwam na twintig minuten spelen al met een man minder te staan, kwam bovendien na rust op achterstand maar de ploeg toonde veerkracht en sleepte een 1-2 overwinning uit … Lees meer »