001 -Family
Stibat en gemeente Uithoorn motiveren inwoners om lege batterijen in te leveren

Stibat en gemeente Uithoorn motiveren inwoners om lege batterijen in te leveren


Geplaatst op: 28 november 2022

Gemeente Uithoorn vindt het belangrijk dat iedereen lege batterijen en accu’s inzamelt, omdat de metalen uit lege batterijen hergebruikt kunnen worden.” Dat is de boodschap van wethouder Ferry Hoekstra, portefeuillehouder duurzaamheid. Gemeente Uithoorn en Stibat slaan de handen ineen om inwoners van de gemeente te motiveren hun lege batterijen in te leveren. Op zaterdag 3 december komt het promotieteam van Stibat naar Uithoorn om gratis Batterij Bewaarboxen uit te delen en bij inwoners onder de aandacht te brengen hoe het inleveren van lege batterijen bijdraagt aan een duurzame wereld.

Wethouder Ferry Hoekstra: “Lege batterijen en accu’s bevatten waardevolle metalen die hergebruikt kunnen worden. We kunnen daar nieuwe producten van maken, zoals een bril, kaasschaaf of fiets. Daarom willen we bij inwoners benadrukken dat het heel zinvol is om batterijen gescheiden in te zamelen.” Betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen staan hoog op de agenda van gemeente Uithoorn. Daarom steunt de gemeente het initiatief van Stibat.

Stibat komt naar Amstelplein
Stibat is dé organisatie in Nederland die zich bezighoudt met de inzameling en recycling van lege batterijen en accu’s. Op zaterdag 3 december is het promotieteam van Stibat tussen 10.30 en 16.30 uur aanwezig in winkelcentrum Amstelplein. Daar worden gratis Batterij Bewaarboxen uitgedeeld: een handig hulpmiddel om thuis lege batterijen in te verzamelen. Inwoners die op 3 december niet naar Amstelplein kunnen komen, kunnen de Batterij Bewaarbox gratis afhalen bij het gemeentehuis.

Over Stibat
Als non-profitorganisatie houdt Stibat, voluit genaamd Stichting Stibat Services, zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. We ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting en door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving. Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.


Laatst bewerkt op: 28 november 2022 09:36

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stibat en gemeente Uithoorn motiveren inwoners om lege batterijen in te leveren

Gemeente Uithoorn vindt het belangrijk dat iedereen lege batterijen en accu’s inzamelt, omdat de metalen uit lege batterijen hergebruikt kunnen worden.” Dat is de boodschap van wethouder Ferry Hoekstra, portefeuillehouder duurzaamheid. Gemeente Uithoorn en Stibat slaan de handen ineen om inwoners van de gemeente te motiveren hun lege batterijen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: