001 -Family
MFA De Scheg officieel geopend

MFA De Scheg officieel geopend


Geplaatst op: 1 december 2022

Vanaf de oplevering deze zomer zijn de sporthal, kinderopvang en de overige ruimtes van multifunctionele accommodatie (MFA) De Scheg volop in gebruik. Mensen uit Zijdelwaard en elders uit de gemeente én wedstrijdteams uit de regio genieten van het spectaculair moderne gebouw. Maar het was nog niet officieel geopend. Die eer viel wethouder Jan Hazen toe op woensdag 16 november, nadat de plaquette van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) was onthuld. Bij de opening speelden de kinderen van Jeugd Theaterschool Uithoorn een verrassende rol.

Net als MFA De Kuyper in Thamerdal is ook De Scheg in Zijdelwaard met recht een gezamenlijk project te noemen. De nieuwbouw werd mogelijk gemaakt door een belangrijke bijdrage van SLS. Hiermee kon de gemeente de herbouw van de oude sporthal optillen tot nieuwbouw van hoge kwaliteit, duurzaamheid en comfort voor de gebruikers. Met de Buurtkamer biedt het gebouw ook een belangrijke meerwaarde in de wijk. Huurders zoals sportverenigingen, kinderopvang Solidoe en de wijk hebben op vele vlakken met de gemeente meegedacht over het ontwerp en de uitvoering.
 
Reden dus voor een feestje, onder anderen voor de direct omwonenden die tijdens de sloop en de bouw flink in het stof hebben gezeten. De uitnodiging werd volop aangenomen en het Sportcafé was goed gevuld. Voor Stichting Leefomgeving Schiphol trapten bestuurders Ad Rutten en Jan Bolhoeve af met de onthulling van de plaquette met het SLS-logo. Ze werden halverwege onderbroken door een verrassingsact van een aantal theaterleerlingen van de Jeugd Theaterschool Uithoorn JTSU. De JTSU verzorgt musical- en theaterlessen in MFA De Scheg en de acteurs namen het publiek vrolijk mee in hun act.

Daarna was het de taak van wethouder Jan Hazen (o.a. Sport) om het gebouw te openen. Dit deed hij op gepaste sportieve wijze, met het dunken van een speciaal voor de opening ontworpen bal in de basket. Hierna regende het ballen en ballonnen op de sportvloer. Wethouder Hazen keek kort terug op het lange traject en het vele werk van meer dan 10 jaar dat voorafging aan de opening van de sporthal. Hij sprak daarbij dank uit aan subsidieverstrekker SLS waardoor dit duurzame en extreem energiezuinige gebouw met de vele extra gebruiksmogelijkheden mogelijk werd gemaakt. 

Samen & Ontmoeten is een van de thema’s van MFA De Scheg. Om de wijk, alle verenigingen én inwoners van Uithoorn de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten, wordt een Open Dag georganiseerd begin februari. Hierover leest u tegen die tijd meer.Laatst bewerkt op: 1 december 2022 07:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

MFA De Scheg officieel geopend

Vanaf de oplevering deze zomer zijn de sporthal, kinderopvang en de overige ruimtes van multifunctionele accommodatie (MFA) De Scheg volop in gebruik. Mensen uit Zijdelwaard en elders uit de gemeente én wedstrijdteams uit de regio genieten van het spectaculair moderne gebouw. Maar het was nog niet officieel geopend. Die eer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: