Karwei
Het AJOC Festival komt terug

Het AJOC Festival komt terug


Geplaatst op: 7 december 2022

Ruim 10 jaar geleden, in 2012, vond de laatste editie van het AJOC Festival plaats. Het festival keerde in 2014 en 2015 nog even terug in de vorm AJOC ‘Back to Basic’. Gelukkig voor iedereen die sindsdien het festival heeft moeten missen, is het festival nu terug met een volledig nieuwe generatie.

Het begon allemaal in de zomer van 2021 met een whatsapp bericht in een AJOC-veteranen groep. Niet alleen de ‘oud’ AJOC leden werden meteen enthousiast, inmiddels heeft ook een nieuwe generatie zich aangediend, veelal kind van ‘oud’ AJOC-ers die staan te popelen om het AJOC Festival te beleven binnen de organisatie ervan. Zo ook Amy Röling ‘mijn ouders waren tot tien jaar geleden een van de organisatoren van het festival. Ik heb veel mooie verhalen gehoord over het festival en als kind ging ik er altijd met veel plezier heen. Ik heb me aangemeld om in de PR commissie te helpen met het organiseren van het festival. We zijn nu o.a. druk met het opzetten van de nieuwe website. Kijk binnenkort naar het resultaat op www.ajocfestival.nl’

De originele locatie van het festival, aan Molenland 6 in Mijdrecht, is een aantal jaar geleden gekocht door René en Rian Oudshoorn, welke vroeger ook altijd te vinden waren op het AJOC terrein. Sindsdien hoopten zij altijd al dat het AJOC Festival nog eens terug zou keren. Nu ze onderdeel zijn van het nieuwe bestuur gaat deze wens in vervulling. ‘We hebben vroeger zo enorm genoten van het festival, dat het nu weer terugkeert vinden we fantastisch!’.

Het idee om het festival terug te brengen is niet van gisteren. Het initiatief ontstond al in 2021 maar het werd onverantwoord om dit met de onzekerheid van de Corona pandemie te organiseren, nu is het eindelijk zover. Op 16,17 en 18 juni 2023 barst het feest los.

De nieuwe opzet van het festival zal er in eerste instantie wat anders uitzien. De organisatie mikt deze editie op ongeveer 1500 tot 2000 bezoekers per avond. Het belangrijkste doel is om de gezelligheid en feestvreugde van destijds terug te brengen. Qua line up zal er een zeer divers programma worden opgesteld. Op de zondag komt de ouderwetse ‘familiedag’ weer terug met een programma voor jong en oud en ouderwetse afsluiting. Het programma zal binnenkort via de verschillende social media kanalen bekend worden gemaakt, houdt deze dus zeker in de gaten.

De organisatie van het festival is nu grotendeels in handen van een nieuwe generatie jongeren, die in 2012 nog ontbrak. Een ander voorbeeld is Rody van der Pouw-Kraan. ‘Ik zit in de commissie dienst en veiligheid. Wij zijn onder andere bezig met de aanvraag van de vergunning voor het festival. Mijn ouders zijn ook altijd actief geweest bij AJOC. Het is heel leuk om nu al te merken hoe enthousiast iedereen reageert op de terugkeer van het festival’. En Niels Roeleveld die alle t-shirts van het festival nog heeft: ‘Ik liep van kleins af aan al rond bij het festival, omdat mijn ouders allebei in de organisatie zaten. In het begin was het spelen met piepschuim bierbledjes. En op het laatste Back to Basic festival in 2015 heb ik achter de garderobe gestaan en broodjes beenham gebakken voor de hele crew. Nu zit ik in de financiële commissie en ben ik verantwoordelijk voor de kaartverkoop. Ik hoop dat de kaarten in de online ticketshop net zo snel de deur uit vliegen als vroeger bij het clubhuis!’

We hebben weer zin in een feestje en de organisatie gaat er alles aan doen om er een knalweekend van te maken.


Laatst bewerkt op: 7 december 2022 17:38

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het AJOC Festival komt terug

Ruim 10 jaar geleden, in 2012, vond de laatste editie van het AJOC Festival plaats. Het festival keerde in 2014 en 2015 nog even terug in de vorm AJOC ‘Back to Basic’. Gelukkig voor iedereen die sindsdien het festival heeft moeten missen, is het festival nu terug met een volledig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: