Line-dance bij spel en sport


Geplaatst op: 11 juli 2011

Sinds een aantal jaren is er voor senioren en ook andere dansers de mogelijkheid om aan line-dance te doen bij Spel en Sport in de Ronde Venen. Wat houdt dit nu precies in?
Je danst individueel, maar in een groep op gezellige country en non-country muziek.

Dus de country van oorsprong uit Texas en de States en hele leuke muzieknummers uit de hedendaagse hitlijsten.
Als je met z'n allen op de dansvloer staat vorm je aan aantal rijen (lijnen) naast en achter elkaar. Je gaat dus tijdens het dansen met z'n allen dezelfde kant op. Een line-dance bestaat uit blokken bijv. op 16, 32 of meerdere tellen per deel. Daarna herhalen, maar een andere kant op, dus na een 1/4 of een 1/2 draai richting een andere muur. Zo zijn er dus 1, 2 of 4-wall line-dances.
Daarnaast bestaan er nog parendansen, meestal in een kring, maar ook die worden bij spel en sport individueel gedanst.

Na de zomervakantie starten wij weer met line-dance les in een nieuwe opzet. Je kunt anderhalf uur komen dansen. De les is opgedeeld in blokken. Het eerste half uur veel beginnerdansen, het tweede half uur iets pittiger met herhalen en het laatste half uur de langere dansen (64 tellen) en hoger in tempo op de muziek. Je kunt zelf bepalen, of je alles meedanst of sommige dansen even voorbij laat gaan. Je kunt daarna zo weer invallen bij een volgende dans.

Heb je zin, om eens mee te doen? Kom een proefles nemen. In september starten de lessen weer in het Dorpscentrum de Willistee in Wilnis. Op maandagmiddag van 14.00-15.30 uur ben je van harte welkom. Voor nadere info 0621918353.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Line-dance bij spel en sport

Sinds een aantal jaren is er voor senioren en ook andere dansers de mogelijkheid om aan line-dance te doen bij Spel en Sport in de Ronde Venen. Wat houdt dit nu precies in?Je danst individueel, maar in een groep op gezellige country en non-country muziek. Dus de country van oorsprong … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: