001 -Family

Informatieavond over invloed Schiphol op gezondheid en leefklimaat


Geplaatst op: 8 december 2022

De stichting PUSH organiseert op 14 december 2022 voor de derde keer een informatieavond over Schiphol. Centraal tijdens de avond staan de gevolgen van het vele vliegverkeer op onze gezondheid en het leefklimaat. De avond vindt plaats in het clubgebouw van de Legmeervogels en begint om 20 uur.

Eerdere informatieavonden van de stichting PUSH (Platform Uithoorn Schiphol Hinderbeperking) werden altijd druk bezocht door inwoners van Uithoorn en De Kwakel. Ook 14 december is er weer een interessant programma georganiseerd. De avond wordt geleid door journaliste en presentator Frederique de Jong, onder andere bekend van BNR en NPO radio.
Net als vorige keer is er tijdens de avond veel aandacht voor de gezondheidsaspecten. Wat is de invloed van het grote aantal vliegbewegingen op onze gezondheid, en op die van onze kinderen? Frederique de Jong interviewt hierover Saskia van der Zee (senior adviseur Milieu en Gezondheid GGD Amsterdam) en Fred Woudenberg (psycholoog, hoofd afdeling Leefomgeving GGD Amsterdam).

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) licht de ontwerpregeling woningisolatie toe. Uithoorn, De Kwakel, Amstelveen en Aalsmeer hebben achterstand qua woningisolatie t.o.v. de ander banen op Schiphol. Ook komen andere ontwikkelingen aan de orde, zoals de grote luchtruimherziening en de nieuwe Maatschappelijke Raad Schiphol. In deze raad die de huidige Omgevingsraad Schiphol gaat vervangen, kunnen bewoners van Uithoorn en De Kwakel zich laten vertegenwoordigen door begin volgend jaar afgevaardigden te kiezen. Hoe je straks kunt meepraten in deze raad wordt uitgebreid toegelicht.

Op de informatiemarkt zijn alle sprekers, wethouder Ferry Hoekstra en gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van Schiphol, luchtverkeersleiding LVNL en het ministerie van IenW beschikbaar om de vragen van de bewoners te beantwoorden.

Toegang is gratis. Wel graag van tevoren aanmelden via pushuithoorn@gmail.com. Meer informatie: www.pushuithoorn.nl

Laatst bewerkt op: 8 december 2022 07:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatieavond over invloed Schiphol op gezondheid en leefklimaat

De stichting PUSH organiseert op 14 december 2022 voor de derde keer een informatieavond over Schiphol. Centraal tijdens de avond staan de gevolgen van het vele vliegverkeer op onze gezondheid en het leefklimaat. De avond vindt plaats in het clubgebouw van de Legmeervogels en begint om 20 uur. Eerdere informatieavonden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: