Invallers bezorgen CSW de zege

Geplaatst op: 11 december 2022

CSW begon vrij aardig aan de eerste helft en nam meteen het heft in handen. Een unieke kans op een vroege voorsprong diende zich al snel aan. Matt Veerhuis reageerde prima op een te korte terugspeelbal en liep alleen op de doelman af maar zag vervolgens de bal naast het doel verdwijnen. Daarna kwam Veerhuis nog een paar keer goed door op links maar goed verdedigingswerk voorkwam dat CSW echt gevaarlijk kon worden. Hierna was het de beurt aan Victoria dat deze eerste helft beter voetbal liet zien dan CSW en het was bovendien veel feller in de persoonlijke duels. Er kwamen enkele voorzetten voor het doel van doelman Thijs Imming maar groot gevaar leverde dit niet op. Een vrije trap rand zestien belandde tot opluchting van CSW in de muur. CSW leed in deze eerste helft heel veel onnodig balverlies en het was niet eens zo verwonderlijk dat het voor de rust op achterstand werd gezet. Uit een hoekschop werd de bal doorgekopt en via een klutsbal kwam Victoria op een 1-0 voorspong wat tevens ook de ruststand betekende.

CSW begon veel fanatieker aan de tweede helft en kon zodoende wat meer druk gaan zetten op de helft van de tegenstander zonder dat dit tot doelrijpe kansen leidde. Aan de andere kant kreeg Victoria een enorme kans vrij voor het doel maar gelukkig voor CSW werd de bal hoog over het doel geschoten. Coach Strating ging aanvallend wisselen en bracht Mike de Jong en Justin Blok in en juist deze twee spelers bepaalden het slot van de wedstrijd. Met nog toen minuten op de klok kon een voorzet door de verdediging van Victoria niet goed worden verwerkt waarbij de bal in eerste instantie nog kon worden geblokt maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Blok die wel raad wist met deze kans en heel beheerst binnenschoot. Direct hierna een vrije trap voor CSW rand zestien na het neerhalen van de Jong. De strak inschoten bal van Elroy Baas belandde in de handen van de doelman. Ook Victoria kwam er af en toe nog heel gevaarlijk uit en Thijs Imming moest handelend optreden na een prima schot van de spits van Victoria. Vlak voor tijd kwam de winnende treffer van het hoofd van Mike de Jong. Een perfecte voorzet op maat van Blok bereikte het hoofd van de Jong die de doelman met zijn kopstoot volledig kansloos liet. Victoria perste er nog een slotoffensief uit maar CSW gaf achterin niets meer weg en trok daarmee een zwaarbevochten 1-2 overwinning over de streep.

Laatst bewerkt op: 11 december 2022 10:16

De laatste wedstrijd voor de winterstop moest CSW op bezoek bij Victoria uit Hilversum. Lang leek het erop dat CSW afstevende op puntverlies maar in de slotfase boog CSW een 1-0 achterstand alsnog om in een 1-2 overwinning.  CSW begon vrij aardig aan de eerste helft en nam meteen het … Lees meer »