IJzersterkte winstpartij voor De Vinken

Geplaatst op: 13 december 2022

De Vinken startte in de bekende opstelling met in de aanval Eva Hemelaar, Deena Dankelman, Levi Kroon en Jelle Mul en in de verdediging Jerom Stokhof, Zoë van Dasler, Iris den Boer en Gideon Leeflang. Het Vinken achttal kwam overtuigend uit de startblokken; geconcentreerd en scherp in de afronding. Binnen een minuut zette Eva Hemelaar De Vinken via een vrije bal op voorsprong, waarna Levi Kroon van afstand 0-2 maakte. Ook het tweede aanvalsvak had maar twee minuten nodig om twee doelpunten te maken. Iris den Boer scoorde van afstand, vervolgens wist Jerom Stokhof zijn tegenstander te passeren en via een doorloopbal te scoren. Zo stond het na 4 minuten al 0-4. De Vinken wist de goede vorm door te zetten en was heer en meester onder de korf. De laatste minuten voor rust golfde het spel wat heen en weer, maar met een 6-11 voorsprong en uitstekend spel kon De Vinken comfortabel de rust in.

Na rust speelde ZKC’31 zeker niet slecht, maar het scoringspercentage van De Vinken bleef hoog. Via Jerom Stokhof, Levi Kroon en Gideon Leeflang liep De Vinken eenvoudig uit naar 8-19, mede te danken aan ijzersterk reboundwerk en zuivere afstandsschoten. Met name Levi Kroon kreeg veel ruimte van zijn tegenstander. De laatste 10 minuten van de wedstrijd veranderde het beeld en verliep het spel rommelig. ZKC’31 kon wat vrijer spelen en kwam zo nog een aantal keer tot scoren. De Zaanse ploeg scoorde vier keer op rij en liep in tot 15-23. Het slotakkoord was via Gideon Leeflang en Levi Kroon toch weer voor De Vinken, waarmee de eindstand op 17-25 werd gezet.

De Vinken neemt twee punten mee naar huis en bezet nu de tweede plaats. Volgende week treedt De Vinken thuis aan tegen Furore.

Laatst bewerkt op: 13 december 2022 06:32

Met drie punten op zak uit de eerste twee wedstijden, trad De Vinken 1 afgelopen zaterdag in Zaandam aan tegen ZKC’31. Na gelijkspel vorige week, was De Vinken gebrand op een overwinning. Met sterk spel werd een mooie 17-25 overwinning geboekt. De Vinken startte in de bekende opstelling met in … Lees meer »