001 -Family
Handige tips over afval, openingstijden en nog veel meer met de feestdagen

Handige tips over afval, openingstijden en nog veel meer met de feestdagen


Geplaatst op: 16 december 2022

Met de feestdagen in aantocht geeft gemeente Uithoorn u nog wat handige tips over de tijdelijke sluiting van afvalcontainers rond de jaarwisseling, openingstijden van de dienstverlening, afvalinzameling en kerstbomen ophalen.

Ondergrondse containers dicht

Alle ondergrondse containers worden op 31 december vanaf 10.00 uur afgesloten. GFT-containers een dag eerder, vanaf 29 december met een uitloop naar 31 december. Vanaf 1 januari worden alle containers weer geopend. 

Openbare prullenbakken

In de week van 27 december worden ook de zwerfafvalprullenbakken weggehaald i.v.m. vuurwerk.

Openingstijden feestdagen

  • Burgerzaken en Klant Contact Centrum (receptie): maandag 26 december 2022 (2e Kerstdag) gesloten.
  • Scheidingsdepot: maandag 26 december (2e Kerstdag) gesloten en zaterdag 31 december 2022 (Oudjaarsavond) vanaf 15.30 uur gesloten.

Kerstbomen ophalen

In het overzicht hieronder leest u wanneer u uw kerstboom in het nieuwe jaar kunt klaarleggen op de opstelplaats. Dit kunt u ook aflezen in de AfvalWijzer app. U kunt hiervoor een alert instellen, waardoor u op tijd een berichtje krijgt. Heeft u geen app, kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl.

schermafbeelding-2022-12-16-om-02-29-16_1671154211.png

Handige inzamelweetjes

  • Via de gebruikelijke afhaalpunten, maar ook online, zijn PMD-zakken in de loop van 2023 niet meer te verkrijgen. Inwoners die gebruik maken van de ondergrondse container kunnen ter vervanging een transparante zak gebruiken, bijvoorbeeld een pedaalemmerzak. Inwoners van laagbouw kunnen het rechtstreeks zonder PMD-zak in de mini-container gooien.
  • GFT-afval voor inwoners van laagbouw kan gewoon los in de mini-container. Voor inwoners van hoogbouw is het het handigste een klein afvalbakje te nemen en deze in uw keuken te gebruiken. Daarna kunt u het volle afvalbakje legen in de GFT-container. Er zijn nog gratis GFT-bakjes te verkrijgen op het scheidingsdepot.

Wijziging wijkindeling afvalinzameling

Vanwege de nieuwe ontsluiting is Buitendijks vanaf 2023 voor de afvalinzameling ingedeeld bij wijk De Legmeer 1. De bewoners krijgen een brief over extra inzameldagen tijdens de overstap.

Afsteken vuurwerk

De gemeente Uithoorn volgt de landelijke richtlijnen rondom het afsteken van vuurwerk. Dat betekent dat afsteken mag, maar alleen op 31 december (Oud&Nieuw) tussen 18.00 en 02.00 uur. Let op: niet alle soorten vuurwerk zijn toegestaan. Kijk voor meer info op www.rijksoverheid.nl/vuurwerk.

Nieuwsjaarvegen

Vanaf 1 januari 12.00 uur nodigen wij u weer van harte uit om met elkaar de straat weer schoon te vegen. Heeft u vuurwerk afgestoken, dan steekt u toch zeker de handen uit de mouwen om alles weer schoon te maken in uw straat.

 


Laatst bewerkt op: 16 december 2022 02:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Handige tips over afval, openingstijden en nog veel meer met de feestdagen

Met de feestdagen in aantocht geeft gemeente Uithoorn u nog wat handige tips over de tijdelijke sluiting van afvalcontainers rond de jaarwisseling, openingstijden van de dienstverlening, afvalinzameling en kerstbomen ophalen. Ondergrondse containers dicht Alle ondergrondse containers worden op 31 december vanaf 10.00 uur afgesloten. GFT-containers een dag eerder, vanaf 29 december … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: