De Vinken beslist thriller in de laatste minuut

Geplaatst op: 19 december 2022

Het achttal van De Vinken kwam, samen met team van de week De Vinken D1, in de bekende formatie het veld op. Dit zou echter van korte duur zijn. De eerste aanval was voor Gideon Leeflang, Jerom Stokhof, Iris den Boer en Zoë van Dasler. Jelle Mul, Levi Kroon, Deena Dankelman en Eva Hemelaar begonnen in de verdediging.

Iris den Boer opende in de eerste minuut de score, waarna Zoë van Dasler al snel voor de 2-0 zorgde vanuit een vrije bal. Het bleek ook meteen het einde van haar wedstrijd, vanwege een enkelblessure werd zij vervangen door Emese Kroon. Furore begon snel mee te scoren en zette 2-2 op het scorebord. Via strafworpen van Iris den Boer en Gideon Leeflang liep De Vinken weer uit naar 4-2. In deze fase van de wedstrijd is De Vinken scherper in de afronding en is Furore zoekende in het aanspelen. De 5-2 werd met een omdraaibal gescoord door Levi Kroon, direct beantwoord door Furore met de 5-3 via een doorloopbal.

Dan is er nog meer blessureleed. Ook Deena Dankelman moest het veld verlaten en werd vervangen door Fenne Claassen. De strijd bleef daarna gelijk opgaan. De Vinken scoorde tweemaal via Jerom Stokhof en Gideon Leeflang, maar liet vervolgens ook weer twee Furore dames van afstand raak schieten. Met nog een kleine acht minuten te spelen werd het verschil door Furore teruggebracht tot 1 doelpunt. In de slotfase van de eerste helft bleef de score op en neer gaan tot de 10-8 ruststand. Aan Vinkenzijde kwamen de punten van Gideon Leeflang (2x) en Jerom Stokhof.

In de tweede helft werd het spel er niet mooier op. Beide ploegen bleven strijden, maar het spel verliep met veel overtredingen en weinig doelpunten. Nadat Levi Kroon in de eerste minuut via een afstandsschot de voorsprong op drie punten wist te brengen, bleef het spel op en neer gaan. Gedurende de gehele tweede helft werd het verschil niet groter dan twee doelpunten. De slotfase werd echter ongekend spannend. In de laatste minuut kwam Furore op gelijke hoogte, 14-14. Het is het eerste aanvalsvak van De Vinken dat de laatste aanval uiteindelijk goed weet uit te spelen. In de laatste seconden deelt Iris den Boer de genadeklap uit door de 15-14 er van afstand in te schieten. Geen makkelijke wedstrijd, maar met deze overwinning op zak gaat De Vinken als koploper het nieuwe jaar in.

Laatst bewerkt op: 20 december 2022 06:35

Afgelopen zaterdag stond het laatste korfbalweekend van 2022 op het programma. De Vinken 1 trad aan tegen Furore 1 uit Assendelft. De hoofdmacht van De Vinken sleepte een zwaarbevochten overwinning binnen, door in de allerlaatste minuut het winnende punt te scoren. Het achttal van De Vinken kwam, samen met team … Lees meer »