Een huis van piepschuim in Baambrugge


Geplaatst op: 8 juli 2011

Aan de Kleiweg in Baambrugge bouwt Bruns bouw uit Abcoude een vrijstaande woning met een nog niet eerder toegepaste combinatie van technieken. Een traditionele houten draagconstructie van Douglas-hout, afkomstig van de Douglasspar vormt de basis. De niet dragende buitenmuren worden gebouwd van piepschuim, in de bouwwereld eps (expanded polystyrene) genoemd. Wat deze woning nog meer bijzonder maakt is de combinatie van de twee technieken, deze is namelijk nog niet eerder toegepast. Voor Bruns bouw is dit dus een uitdagende opdracht.

Douglashout wordt vaak gebruikt als alternatief voor tropisch hardhout en is één van de duurzaamste houtsoorten in Nederland.

Het voordeel van het gebruik van eps is dat het licht in gewicht is, een bovenmatige isolatiewaarde heeft en snel te bouwen is. Daarbij is het werk minder zwaar, komt er tijdens het werk veel minder stof of gruis vrij en levert de bouw veel minder lawaai op.

Ook het feit dat het milieuvriendelijk is; geheel (h)cfk-vrij, 100% recyclebaar en absoluut veilig voor de gezondheid maakt dat dit wel een heel duurzame manier van bouwen is. Voor de opdrachtgever en de aannemer redenen genoeg om voor deze bijzondere manier van bouwen te kiezen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een huis van piepschuim in Baambrugge

Aan de Kleiweg in Baambrugge bouwt Bruns bouw uit Abcoude een vrijstaande woning met een nog niet eerder toegepaste combinatie van technieken. Een traditionele houten draagconstructie van Douglas-hout, afkomstig van de Douglasspar vormt de basis. De niet dragende buitenmuren worden gebouwd van piepschuim, in de bouwwereld eps (expanded polystyrene) genoemd. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: