GFT-afval in de zomer wekelijks ingezameld


Geplaatst op: 8 juli 2011

De Ronde Venen - Tijdens de zomermaanden wordt het GFT-afval in de gemeente elke week ingezameld, in plaats van één keer in de twee weken. Door het warme weer in de zomer, gaat het GFT-afval namelijk eerder composteren, met stankoverlast tot gevolg.

Door vaker op te halen wordt dit zoveel mogelijk voorkomen. Het wekelijks ophalen van GFT-afval gebeurt tot en met de laatste week van augustus (week 35). Het ophalen van het restafval blijft ongewijzigd, namelijk alleen in de oneven weken.

Twee weken geleden is het wekelijks inzamelen van het GFT-afval begonnen. Helaas is dat toen niet overal goed gegaan. Aan de Baambrugse Zuwe is onder andere geconstateerd dat het GFT-afval én het restafval in dezelfde vuilniswagen is geleegd. Dit is uiteraard niet de bedoeling en de gemeente betreurt dit ten zeerste. De gemeente heeft afvalinzamelaar Van Gansewinkel hierop aangesproken. De gelijktijdige inzameling in eenzelfde vuilniswagen bleek geheel op eigen initiatief van de chauffeur te hebben plaatsgevonden. Van Gansewinkel heeft excuses aangeboden voor deze verkeerde handelswijze en maatregelen genomen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

De gemeente vindt het zeer belangrijk dat afval gescheiden wordt aangeleverd en ingezameld. Door de gescheiden aanlevering kan het afval worden hergebruikt (bijvoorbeeld als compost), wat gunstig is voor het milieu.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GFT-afval in de zomer wekelijks ingezameld

De Ronde Venen - Tijdens de zomermaanden wordt het GFT-afval in de gemeente elke week ingezameld, in plaats van één keer in de twee weken. Door het warme weer in de zomer, gaat het GFT-afval namelijk eerder composteren, met stankoverlast tot gevolg.Door vaker op te halen wordt dit zoveel mogelijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: