001 - Escaperoom aglemeen
Inwoners laten geld liggen om huis energiezuiniger te maken: ‘Het is fijn als mensen waardebon inleveren’

Inwoners laten geld liggen om huis energiezuiniger te maken: ‘Het is fijn als mensen waardebon inleveren’


Geplaatst op: 15 januari 2023

In De Ronde Venen was vorig jaar geen sprake van een stormloop op de waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen. Van de ruim 11.000 aangeschreven huurders en woningeigenaren, maakten slechts 4500 gebruik van de gratis bon van maximaal 70 euro.

Tekst: Ad.nl

De brieven met waardebon zijn naar 7.559 huurders en 3.843 woningeigenaren gestuurd. Vervolgens kregen de huurders nog een brief, waarin de gemeente hen nogmaals op de waardebon attendeerden. De tweede herhaalactie was in samenwerking met verhuurder Cazas Wonen. Toen werd een buurthuizenactie opgezet waarin huurders in de buurthuizen werden geholpen hun waardebon opnieuw aan te vragen of te verzilveren.

Uiteindelijk verzilverden 3.304 huurders hun bon. Hierop besloot de gemeente ook bewoners van een eigen woning met een maximale WOZ-waarde van 355.000 de kans te geven de gratis 70 euro aan te vragen. Hierop reageerden 1.206 eigenaren. De actie met de gratis waardebon liep eind vorig jaar af.

Niet ontevreden


,,We hadden nog budget beschikbaar voor deze actie. Door de stijgende energieprijzen kozen wij ervoor om deze bewoners nog een waardebon te sturen. Deze groep inwoners kan een extra steuntje in de rug goed gebruiken. Bovendien blijkt ook dat zij vaak in slecht geïsoleerde woningen wonen,” aldus een woordvoerder.

Ondanks dat nog niet de helft van de waardebonnen is verzilverd, is de gemeente niet ontevreden over het resultaat. ,,We zijn tevreden met de behaalde aantallen, ruim 4.500 huishoudens maakten gebruik van de waardebon. Zij besparen met deze actie direct op hun energierekening en zetten een stap om te verduurzamen. Het is natuurlijk fijn als zo veel mogelijk mensen de waardebon ook inleveren.”

De Ronde Venen gaat wel kijken hoe ze in het vervolg bij een soortgelijke actie nog meer mensen kan bereiken.

 

 

 


Laatst bewerkt op: 16 januari 2023 06:55

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwoners laten geld liggen om huis energiezuiniger te maken: ‘Het is fijn als mensen waardebon inleveren’

In De Ronde Venen was vorig jaar geen sprake van een stormloop op de waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen. Van de ruim 11.000 aangeschreven huurders en woningeigenaren, maakten slechts 4500 gebruik van de gratis bon van maximaal 70 euro. Tekst: Ad.nl De brieven met waardebon zijn naar 7.559 huurders en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: