001 -Family
Atalante mini’s met maar liefst zes teams op minidag in Hoofddorp

Atalante mini’s met maar liefst zes teams op minidag in Hoofddorp


Geplaatst op: 16 januari 2023

Het aantal competitiespelende leden stijgt bij Volleybal Vereniging Atalante. Om de teams niet te groot te maken is ervoor gekozen de teams te splitsen. Het geeft nu wel iets krappere teams, maar wel meer speelminuten voor de teamleden. En veel spelen is leuk en leerzaam! Afgelopen zaterdag 14 januari was Atalante met 6! teams aanwezig op de competitiedag in Hoofddorp.

De dag begon vroeg en wat rommelig. Het nieuw aangemelde Atalante team op niveau 6 met nieuwe speler Lisa beet het spits af. Door een vervroeging van de starttijd, wat Atalante even gemist had, startte de wedstrijd pas halverwege de eerste set. Na kort inkomen, hadden de meiden echt een strakke start! Met solide serve en pass wisten zij deze eerste partij heel overtuigend te winnen. Daarna een iets sterkere tegenstander uit Amstelveen op het programma. Vooral in deze partij volgden naast de onderhandse serve ook veel mooie bovenhandse services. De punten werden verdeeld; beide teams een set. De laatste partij was de concentratie ietsjes afgezwakt, maar dit gold ook voor de opponent. Atalante hield het hoofd koel en wist ook deze partij in winst wist om te zetten. Het zal een geslaagde 1e of 2e plaats zijn.

Aansluitend speelde het leuke en gezellige team Atalante Tiktok wat op niveau 4 uitkomt. Vorige toernooidag werden ze 4e waardoor ze van poule B naar C waren verschoven en het was duidelijk dat het team dit graag wilde recht zetten. Wat de vorige minidag wat achterbleef, de serve, was dit keer het sterke wapen. Ook was te zien dat er meer getraind was op de vangbal en dan met name reactie naar de bal toe. Bijna onhaalbare ballen werden soms ook nog gevangen! Er werd zelfs gesmasht en getipt. Mooi om te zien hoe het team groeit. Ze hebben een partij gewonnen met 4-0, een gelijk spel en een met 3-1 gewonnen. Dit zou genoeg kunnen zijn om weer terug te gaan naar de B-poule waar ze echt op hun plek zijn.

Tegelijk met Tiktok mochten ook de mannen van Atalante Power de wei in. Dit team promoveerde de vorige minidag weer terug naar poule A van niveau 4. Een poule waar ze echt thuishoren en eigenlijk al bijna ontstegen zijn.

De eerste wedstrijd begon wat wiebelig. Ze waren net even te voorzichtig en moesten nog een beetje inkomen. De eerste set ging met 1 punt verschil verloren; de tweede set echter werd orde op zaken gesteld en de winst veilig gesteld.

De tweede wedstrijd ging het team heel goed. Ondanks de blessure van Kobus, die lelijk ten val was gekomen, werd er mooi spel getoond. De jongens hielpen elkaar waar nodig en er waren zeer mooie passes en services. Her en der wat kleine foutjes zorgden ervoor dat deze wedstrijd ook in een gelijkspel eindigde.

De laatste wedstrijd werd helaas verloren, maar desalniettemin was het een zeer geslaagd toernooi voor de kanjers van Power!

Dan de Atalante Vinketoppers. Het bestaande team op niveau 6. In verband met de krappere teams voor de zekerheid Rikki van team Tiktok meegevraagd en die heeft heel goed haar mannetje gestaan op dit niveau! Het team Vinketoppers is in november begonnen op niveau 6 en door twee 1e plaatsen al twee poules gestegen. In de hogere poules krijgen ze steeds meer tegenstand, waarbij er soms heuse rally’s te zien zijn. Ook hier zijn ze de bovenhandse serve verder aan het uitbreiden. Daarnaast heeft het team een solide pass en er werd soms ook nog gedoken naar de bal. Super mooi om te zien. Ze hebben het ook dit keer weer goed gedaan, veel mooie punten bijeen gesprokkeld waardoor ze bovenin meedoen. Wellicht voldoende om een stap te maken naar een hogere poule. Alweer een mooie prestatie voor de Vinketoppers.


Laatst bewerkt op: 16 januari 2023 07:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante mini’s met maar liefst zes teams op minidag in Hoofddorp

Het aantal competitiespelende leden stijgt bij Volleybal Vereniging Atalante. Om de teams niet te groot te maken is ervoor gekozen de teams te splitsen. Het geeft nu wel iets krappere teams, maar wel meer speelminuten voor de teamleden. En veel spelen is leuk en leerzaam! Afgelopen zaterdag 14 januari was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: