Bas de Bruin pakt titel bij NK veldrijden

Geplaatst op: 16 januari 2023

Het weekend van 14-15 januari hebben een heel aantal UWTC leden meegedaan aan het NK veldrijden. Door de zware regenval werd het dit jaar een loodzware editie. Goede lopers waren in het voordeel omdat het parcours steeds meer veranderde in een groot modderbad en fietsen op een heel aantal stroken niet meer mogelijk was. Zaterdag begon de dag met hoge verwachtingen bij de masters 40+. Bas de Bruin doet al 20 jaar aan wielrennen en heeft al veel goede klasseringen gereden. Maar een Nederlandse titel was nog nooit gelukt. Dit jaar komt Bas voor het eerst uit in de categorie Masters 40+ en wist al enkele overwinningen te behalen. Op het loodzware, door en door natte parcours in Zaltbommel wist Bas dan eindelijk de rood-wit-blauwe trui te veroveren. Vanaf de start heeft hij direct de koppositie gepakt en wist elke ronde verder uit te lopen op de concurrentie, vooruit gestuwd door de aanmoedigingen van natgeregende fans en clubgenoten.

Ook bij de amateurs was er succes voor UWTC. Hier hadden we Sven Buskermolen, Ian vd Berg, Tommy Oude Elferink en Menno van Capel aan de start staan. Sven, Ian en Tommy hadden al mooie uitslagen gereden dit seizoen. Maar lukt dat ook in de modder? Sven had een prima start en sloot aan het einde van de eerste ronde aan bij de koplopers. Toen ze met 3 man weg waren leek het podium onder handbereik, maar de wedstrijd was nog lang. Yannick Runhart, de uiteindelijke winnaar, wist na 2 rondes weg te rijden. Ondertussen was er nog een renner aangesloten bij Sven en streden ze met 3 man om de overige 2 podiumplekken. Sven probeerde het nog in de laatste ronde maar al snel zat er weer een renner in zijn wiel. Op de trap, vlak voor de finish, werd Sven voorbij gelopen door Levi van Hoften. Door kramp kon Sven niet meer sprinten en was hij al snel heel blij met deze geweldige 3e plaats. Wat een strijd! Tommy werd 15e, Menno van Capel 40e en Ian vd Berg moest de wedstrijd staken na materiaalpech. Op zondag werd het parcours op een aantal punten aangepast ivm het hoge water. De wedstrijd van Bart de Veer, bij de elite mannen, was live op tv te zien. De elite mannen gingen tegelijk met de belofte renners van start, een startveld van ongeveer 50 man. Bart reed een prima wedstrijd, hij kan normaal gesproken prima fietsen op een blubberig parcours. Maar lopen is niet bepaald zijn favoriete onderdeel van het veldrijden. En iedereen die de wedstrijd live of op tv gezien heeft weet dat er veel gelopen moest worden op het loodzware parcours. Op sommige plekken was de modder kuithoogte diep. Bart werd na ruim 50 minuten wedstrijd door de jury uit koers gehaald, op het moment dat de koplopers Joris Nieuwenhuis en Lars vd Haar hun laatste ronde ingingen. Een prachtige 10e plek bij de elite renners voor Bart. Verdere uitslagen UWTC leden bij het NK: 21 Jytte Timmermans (nieuwelingen meisjes), 47 Sven de Jong (nieuwelingen 1e jaars), 47 Jari Buskermolen (nieuwelingen 2e jaars), dnf Jasper Mons (junioren)

Laatst bewerkt op: 16 januari 2023 11:37

Het weekend van 14-15 januari hebben een heel aantal UWTC leden meegedaan aan het NK veldrijden. Door de zware regenval werd het dit jaar een loodzware editie. Goede lopers waren in het voordeel omdat het parcours steeds meer veranderde in een groot modderbad en fietsen op een heel aantal stroken … Lees meer »