Vinkefest 2023

Video: Veenzijdeschool Wilnis sluit de deuren


Geplaatst op: 7 juli 2011

Wilnis - Op de Veenzijde in Wilnis was het afscheid nemen voor leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaa, extra zwaar. De school trok steeds minder leerlingen en moet noodgedwongen sluiten.

De lagere groepen waren al verhuisd, het afgelopen jaar zat alleen groep 8 nog in het gebouw. Voordat ze de deur achter zich dichtttrokken mochten ze voor één keer slapen op school.

Veel geslapen hebben de kinderen niet. De vermoeidheid slaat dan ook genadeloos toe als de kinderen op het ontbijt moeten wachten. Plek genoeg om even bij te slapen, want de kinderen hebben het schoolgebouw al het hele jaar voor zichzelf.

Leraar Frank is de laatste die de deur dicht doet. Hij gaat na de zomervakantie aan de slag op een andere school. In het dorp zijn na het sluiten van de Veenzijde nog vier basisscholen over.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Video: Veenzijdeschool Wilnis sluit de deuren

Wilnis - Op de Veenzijde in Wilnis was het afscheid nemen voor leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaa, extra zwaar. De school trok steeds minder leerlingen en moet noodgedwongen sluiten. De lagere groepen waren al verhuisd, het afgelopen jaar zat alleen groep 8 nog in het gebouw. Voordat ze de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: