Xanne van Lijf uit Wilnis 2e bij internationaal judotoernooi Eindhoven

Geplaatst op: 18 januari 2023

Afgelopen zondag werd in Eindhoven het Dutch Open Espoir toernooi gehouden voor de judoka’s tot 18 jaar.

De 15-jarige Xanne ui Wilnis wist haar eerste drie wedstrijden overtuigend binnen de reguliere tijd met een ippon (vol punt) in haar voordeel te beslissen. In de finale moest ze tegen een sterke Belgische. Na de reguliere tijd had haar tegenstandster een straf maar dit was niet voldoende voor een overwinning. De wedstrijd ging de golden score (verlenging) in. Xanne was veruit de actiefste judoka van de twee maar helaas wist de Belgische na een aanval van Xanne haar op de grond in een armklem te krijgen waardoor zij de wedstrijd won. Al met al is een 2e plaats een goede prestatie voor het eerste toernooi in 2023.

Xanne wil graag haar sponsors Studio 110 en Mijn Zwemlessen danken voor de sponsoring.

Het is Xanne haar droom om uiteindelijk deel te nemen aan de olympische spelen en hier een gouden medaille te halen. Wil je Xanne helpen om deze droom te verwezenlijken dan heeft ze genoeg plekjes vrij voor sponsors op haar judopak.

Interesse? Mail naar xanne.vanlijf.2007@gmail.com

Laatst bewerkt op: 18 januari 2023 08:25

Afgelopen zondag werd in Eindhoven het Dutch Open Espoir toernooi gehouden voor de judoka’s tot 18 jaar. De 15-jarige Xanne ui Wilnis wist haar eerste drie wedstrijden overtuigend binnen de reguliere tijd met een ippon (vol punt) in haar voordeel te beslissen. In de finale moest ze tegen een sterke … Lees meer »