001 - Week van de ontmoeting
Ziekenhuis Amstelland neemt kunstwerk ‘de wensbank’ in gebruik

Ziekenhuis Amstelland neemt kunstwerk ‘de wensbank’ in gebruik


Geplaatst op: 18 januari 2023

Gisteren openden Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, ontwerper Piet Cohen, Franky en Mario, talenten van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis en patiënte Gosia Skunpniewska, de wensbank in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Na de opening werden de eerste wensen in de bomen van de wensbank gestopt. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 wensen vervuld.

De wensbank; een maatschappelijk en lokaal project

Het kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen. Deze actieve 87-jarige ontwierp deze wensbank binnen de mogelijkheden van de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. “Ik werd enorm verrast door de talenten van deze medewerkers. Ook zij zelf want ze bleken meer te kunnen dan ze dachten” vertelt Piet Cohen trots. De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. WISH3, waarmee Ziekenhuis Amstelland samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent, verbinding maken tussen mensen en geluk creëren door het vervullen van wensen.

“Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen”

“Aangenaam Dichtbij is een motto dat wij als ziekenhuis samen koesteren. Na maanden van voorbereiding zijn wij trots en blij dat we een bijzonder kunstwerk mogen onthullen dat het warme middelpunt is in Ziekenhuis Amstelland. Deze prachtige wensbank staat midden in ons ziekenhuis. Hier kunnen mensen hun wens achterlaten. Wensen die tot doel hebben om de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, een lach op het gezicht te toveren, vertrouwen in het leven (terug) te krijgen of het (werk)plezier te vergroten. Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen”, zegt Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur.

Wensen indienen Vanaf vandaag kan een wens worden ingediend via www.wish3.nl, of in de wensbank worden gestopt. De wensindiener geeft ook aan wat hij kan doen om de wens helpen te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Ziekenhuis Amstelland en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Over Ziekenhuis Amstelland

Aangenaam

Ziekenhuis Amstelland is een deskundig en vooral menselijk ziekenhuis. Met ruim 1100 medewerkers werken we op vele fronten samen aan de kwaliteit van ieders leven. Met kennis en kunde. Met hart en ziel. 24 uur per dag. 7 dagen in de week. Bij ons kan iedereen terecht voor vrijwel alle specialismen, voor snelle diagnose en een persoonlijke behandeling. Van spoedeisende hulp tot intensive care. Van advies tot opname. Van voorzorg tot nazorg. Én: voor een luisterend oor, een helpende hand en een warm woord. Want voor ons is iedere patiënt bovenal: mens.

Dichtbij

Dankzij onze centrale ligging zijn we altijd dichtbij voor alle inwoners van de gemeenten Amstelveen, Ouderamstel, Uithoorn, Aalsmeer, Ronde Venen en Amsterdam. We zijn er voor iedereen van welke achtergrond, leeftijd of in welke levensfase dan ook. Bovendien hebben we een bijzondere functie voor de Joodse gemeenschap. Samen met de patiënt zorgen we voor de best mogelijke zorg. Omdat we de gezondheidssituatie goed overzien. Maar ook omdat we als regioziekenhuis nauw verbonden zijn met de huisartsen, omliggende ziekenhuizen en andere zorgverleners in de regio. Kortom: we zijn er voor iedereen. Met zorg én aandacht. Wat er ook is.

Over WISH3

De sociale onderneming, WISH3, creëert impact voor mens, omgeving en organisatie. De 3 P’s: People, Planet en Profit vormen hierbij het uitgangspunt. Een kunstobject wordt als start van het project ontworpen cq gemaakt door mensen met een (arbeids)beperking, die op deze manier een podium krijgen in de maatschappij. Het object wordt zoveel mogelijk gemaakt van restproducten en de winst vloeit terug in de stichtingen waarmee het bedrijf samenwerkt. Het kunstobject wordt gebruikt als basis voor het vervullen van hartverwarmende wensen en biedt waardevolle resultaten voor een opdrachtgever: positieve impact op mens en omgeving, meer binding tussen mensen, minder (ziekte)verzuim, toename productiviteit medewerkers, betrokken en gemotiveerde mensen, inzicht in het welbevinden en behoeften van de mensen. Meer weten? Kijk op WISH3.nl


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ziekenhuis Amstelland neemt kunstwerk ‘de wensbank’ in gebruik

Gisteren openden Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, ontwerper Piet Cohen, Franky en Mario, talenten van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis en patiënte Gosia Skunpniewska, de wensbank in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Na de opening werden de eerste wensen in de bomen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: