001 -Family

College enthousiast over Nationaal Regenboogevenement


Geplaatst op: 6 juli 2011

Op zaterdag 2 juli zeilden de vijftien Regenboogteams hun wedstrijden op de Vinkeveense Plassen. Rondom deze wedstrijd was een gevarieerd programma met jeugdactiviteiten, tal van demonstraties en muziek, zowel op het water als op de wal. Het college kijkt terug op een geslaagd Regenboogevenement en wil betrokkenen bedanken voor hun enthousiaste bijdrage aan dit nieuwe evenement voor De Ronde Venen.
De wedstrijd is onderdeel van het eerste Nationaal Regenboogevenement, dat van 29 juni tot en met 3 juli 2011 plaatsvond op verschillende plassen in het Groene Hart. Vijftien Regenboogteams, vijf Hollandse en Utrechtse plassen, vijftien gemeenten, veel lokale bedrijven en vereniging werkten samen aan de nieuwe zeilsensatie van het Groene Hart.

De Watersportvereniging Vinkeveen en Abcoude (WVA) greep dit zeilevenement aan om de jeugd kennis te laten maken met de verschillende watersportactiviteiten die er op de Vinkeveense plassen plaatsvinden. De WVA, de zeilschool De Vinkeveense Plassen, de Wakeboardschool, de Kanovereniging, de Scouting en het ABC Duikcentrum stonden er met een dagvullend en doorlopend programma. Je kon komen kijken naar demonstraties of zelf aan de slag onder deskundige begeleiding van de verschillende instructeurs.

De Ronde Venen was niet alleen gastheer voor één dag van het Nationaal Regenboogevenement. De gemeente had ook een ‘eigen' Regenboogboot die aan de wedstrijd deelnam. Wouter Pinckaers, Hans van Drunen en Remko Boot vormen de bemanning van de boot die onder Rondeveense vlag voer. Op zaterdag 2 juli eindigde dit team op de vierde plaats in het dagklassement. Zoals verwacht won zondag 3 juli het team van Bodegraven/Reeuwijk het eerste Nationaal Regenboog Evenement. Het team van De Ronde Venen eindigde met 71 punten op een gedeelde derde plaats met Alphen aan den Rijn. Een mooie prestatie!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College enthousiast over Nationaal Regenboogevenement

Op zaterdag 2 juli zeilden de vijftien Regenboogteams hun wedstrijden op de Vinkeveense Plassen. Rondom deze wedstrijd was een gevarieerd programma met jeugdactiviteiten, tal van demonstraties en muziek, zowel op het water als op de wal. Het college kijkt terug op een geslaagd Regenboogevenement en wil betrokkenen bedanken voor hun … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: