001 - Escaperoom aglemeen
Contract getekend voor BoekStart in de kinderopvang

Contract getekend voor BoekStart in de kinderopvang


Geplaatst op: 25 januari 2023

In de vooravond van de Nationale Voorleesdagen is in Mijdrecht het contract getekend voor meer samenwerking tussen de Bibliotheek AVV en zeven peuteropvang locaties in De Ronde Venen.

De gemeente zet zich sterk in om laaggeletterdheid te voorkomen. Daar moet je vroeg mee beginnen. Daarom is de Bibliotheek in oktober 2022, met subsidie van de gemeente, een pilot gestart onder de naam BoekStart in de kinderopvang.

Met BoekStart in de kinderopvang worden kinderen in de leeftijd van 0-4, hun ouders en pedagogisch medewerkers via de kinderopvang intensief met boeken in aanraking gebracht door middel van een structurele samenwerking met de Bibliotheek.

Dankzij de subsidie kon vorig jaar gestart worden met de pilot die tot eind december 2023 loopt. Inmiddels zijn acht pedagogisch medewerkers getraind tot  voorleescoördinator. Samen met de voorleesconsulent van Bibliotheek zullen zij het lezen meer op de kaart zetten. Er wordt geïnvesteerd in de collectie boeken en er zal een leesplan komen. Ook doen de locaties mee met de landelijke monitor om de resultaten te monitoren. Binnenkort zullen alle pedagogisch medewerkers getraind worden in het interactief voorlezen.

In aanwezigheid van wethouder Maarten van der Greft werd op dinsdag 24 januari het officiële contract getekend door Marieke van Otterloo namens KMN Kind en Co, Anna Kisman namens Kool en Bosch en Eric de Haan namens de Bibliotheek AVV.

Dit vond plaats op de nieuwe locatie van Pino & Dribbel in de Johan van Renessestraat in Mijdrecht.

Naast Pino & Dribbel doen ook Piet Mondriaan uit Abcoude, Kool en Bosch uit Baambrugge, Klein Duimpje en Zevenmijlslaarzen uit Mijdrecht, De Hummeltjes uit Vinkeveen en Ministek uit Wilnis mee. Er is voor deze zalen gekozen, omdat hier meer kinderen met een mogelijke achterstand zitten, zij krijgen extra kansen en worden daarom VE-peuteropvang genoemd dat staat voor Voorschoolse Educatie.


Laatst bewerkt op: 25 januari 2023 11:37

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Contract getekend voor BoekStart in de kinderopvang

In de vooravond van de Nationale Voorleesdagen is in Mijdrecht het contract getekend voor meer samenwerking tussen de Bibliotheek AVV en zeven peuteropvang locaties in De Ronde Venen. De gemeente zet zich sterk in om laaggeletterdheid te voorkomen. Daar moet je vroeg mee beginnen. Daarom is de Bibliotheek in oktober … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: