001 - Week van de ontmoeting
Denice Kingswijk in talkshow ‘Door de Mangel’

Denice Kingswijk in talkshow ‘Door de Mangel’


Geplaatst op: 24 januari 2023

In de 372e aflevering was Johan den Dekker te gast. De Kudelstaartse pensionado en grootvader van twee kleinkinderen omschreef zichzelf als een gevoelsmens, impulsief en niet perfectionistisch. Hij werd bij toeval salarisadministrateur en heeft dat altijd parttime gedaan. Zijn opvolger wordt buurvrouw Denice Kingswijk. De Kudelstaartse werd geboren in Suriname en heeft vijf jaar in een vluchtelingenkamp in Frans Guyana gezeten. Sinds haar elfde is zij in Nederland en woont nu in Kudelstaart. Johan dacht dat Denice wel wat te vertellen had. Hij wil graag van haar weten hoe het is om in Kudelstaart te wonen. Het antwoord op deze vraag hoor je maandag 30 januari om 19.00 uur.

‘Echt Esther’: de impact van kanker

4 februari is het wereld kankerdag. Een onderdeel van wereld kankerdag is de ervaringsverhalen. Ervaringen van anderen kunnen herkenning geven of steun. Dit is de reden dat ze donderdag 26 januari om 19.00 uur bij 'Echt Esther' praten over kanker met Lennie de Man en Riet Verbeek Kamermans. Lennie werd in 2018 geconfronteerd met de diagnose kanker. Haar verhaal heeft zij verteld in haar boek: “De hand die nooit loslaat”. Zij komt vertellen over haar boek en het proces wat zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Riet begrijpt als geen ander uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te praten met anderen. Zij zet zich op vele manieren in voor mensen met kanker en stichtte in Badhoevedorp Inloophuis Esperanza. 

‘Intermezzo’ met componist Antonín Dvořák

Na tijdens de vorige uitzending van 'Intermezzo' aandacht besteed te hebben aan de Oostenrijkse componist Anton Bruckner, gaat Sem van Hest a.s. maandag 30 januari tussen 21.00 en 23.00 uur in op de composities van de Tsjechische "buurman" Antonín Dvořák. De volledige Slavische dansen van Dvořák zullen te beluisteren zijn, maar ook één van de symfonieën. En wellicht nog werk van een van de andere grote componisten uit de Bohemen: Bedřich Smetana of Leoš Janaček.


Laatst bewerkt op: 25 januari 2023 11:40

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Denice Kingswijk in talkshow ‘Door de Mangel’

In de 372e aflevering was Johan den Dekker te gast. De Kudelstaartse pensionado en grootvader van twee kleinkinderen omschreef zichzelf als een gevoelsmens, impulsief en niet perfectionistisch. Hij werd bij toeval salarisadministrateur en heeft dat altijd parttime gedaan. Zijn opvolger wordt buurvrouw Denice Kingswijk. De Kudelstaartse werd geboren in Suriname … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: