001 -Family
Burgemeester en wethouder lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Burgemeester en wethouder lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen


Geplaatst op: 27 januari 2023

De 'Nationale Voorleesdagen' (25 januari tot en met 4 februari) is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor wethouder José de Robles (Onderwijs) en burgemeester Pieter Heiliegers aanleiding om tijd vrij te maken om aan kleintjes voor te lezen.

De wethouder trapte woensdag 25 januari af in de bibliotheek van Uithoorn. Ademloos luisterden de kinderen hoe hij vol overgave voorlas uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Burgemeester Heiliegers was (uiteraard mét ambtsketen) te gast bij twee groepen 2 van de basisschool de Kwikstaart en twee groepen 1-2 van De Toermalijn.  Hij las voor uit eveneens het prentenboekje en uit het kinderboekje ‘Kom uit die kraan!!" van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad.
Na het voorlezen werd de burgemeester overspoeld met vragen. Die hadden echter niet allemaal betrekking op het voorlezen. Een leerling wist namelijk te vertellen ook burgemeester te willen worden. ‘Van Amsterdam én Rotterdam’. ,,Mooi om zulke stevige ambities te hebben,” lacht ‘burgemeester Pieter’ zoals de burgervader zichzelf voorstelde aan de kinderen. 

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan baby’s, peuters en kleuters. Volgens wethouder onderwijs De Robles is voorlezen belangrijker als menigeen denkt: ,,En hoe eerder je begint hoe beter. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Hoe meer taal je hoort in die jonge fase, des te groter is de woordenschat op latere leeftijd. En tussen de grootte van de woordenschat en studiesucces is ook weer een sterke samenhang. Daarnaast is het gewoon heerlijk om aan kinderen voor te lezen. Ik raad het iedereen aan!”

Ook de burgemeester kijkt met veel enthousiasme terug op zijn bezoek aan de basisscholen. ,,Heel leuk die interactie met de kindjes. Wat mij betreft houden we de traditie in stand.”Laatst bewerkt op: 27 januari 2023 16:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester en wethouder lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

De 'Nationale Voorleesdagen' (25 januari tot en met 4 februari) is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor wethouder José de Robles (Onderwijs) en burgemeester Pieter Heiliegers aanleiding om tijd vrij te maken om aan kleintjes voor te lezen. De wethouder trapte woensdag 25 januari af … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: