CSW wint topper tegen Breukelen

Geplaatst op: 30 januari 2023

De eerste wedstrijd na de winterstop stond er in Wilnis meteen een topper op het programma. De nummer 1 CSW mocht het opnemen tegen de nummer 2 FC Breukelen en ook na zaterdag blijft CSW de ranglijst aanvoeren want het bezorgde Breukelen de eerste nederlaag van het seizoen door met een 3-1 overwinning van het veld te stappen.

CSW speelde bijna de gehele wedstijd tegen 10 man want al na 12 minuten spelen mocht een speler van Breukelen vertrekken na een harde charge op Berry Kramer. Na deze rode kaart zakte Breukelen ver in en wist CSW zich nauwelijks kansen te creëren. CSW leek op voorsprong te komen via Stefan Tichelaar na een prima voorzet van Matt Veerhuis maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van Justin Both in de handen van de doelman en een schot van Tichelaar ook recht op de doelman af leverde ook niet het gewenste resultaat op. Sterker nog, het was Breukelen dat met een man minder na een half uur spelen de leiding nam. Na geklungel achterin bij CSW kwam de bal bij de spits van Breukelen die de bal zomaar in het lege doel kon schieten. Gelukkig voor CSW kwam de ploeg nog voor rust op gelijke hoogte. Tichelaar bediende Noah Steen op maat die de bal daarna prima breed lag op Kramer die vervolgens verwoestend uithaalde buiten het bereik van de doelman.

Na rust probeerde CSW het tempo op te schroeven maar was het zeer lastig een opening te vinden in de hechte defensie van Breukelen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat CSW aan de leiding kwam via een dood spelmoment. Na een scherp aangesneden vrije trap van Tichelaar vanaf de rechterkant van het veld werd de bal bij de tweede paal onhoudbaar binnengekopt door Kramer. CSW ging hierna op zoek naar meer maar Justin Blok zag zijn inzet gekeerd door de doelman en in tweede instantie werd de bal naast getikt door Tichelaar. Achterin bleef het oppassen geblazen voor de weinige uitvallen van Breukelen maar de solide verdediging van CSW gaf echter niets weg. Met nog 6 minuten op de klok was het Tichelaar die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een uittrap van de doelman van Breukelen belandde in de voeten van Tichelaar die zich niet bedacht en de bal in de uiterste hoek knalde en hiermee CSW op een 3-1 voorsprong bracht. Na het laatste fluitsignaal opgeluchte gezichten aan CSW-zijde want het is altijd maar de vraag hoe een ploeg tevoorschijn komt uit de lange winterstop.

Laatst bewerkt op: 30 januari 2023 09:01

De eerste wedstrijd na de winterstop stond er in Wilnis meteen een topper op het programma. De nummer 1 CSW mocht het opnemen tegen de nummer 2 FC Breukelen en ook na zaterdag blijft CSW de ranglijst aanvoeren want het bezorgde Breukelen de eerste nederlaag van het seizoen door met … Lees meer »