V.V. Atalante dames 3 pakt koppositie

Geplaatst op: 30 januari 2023

Na maanden van wachten en overwinningen was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver. Atalante dames 3 pakte, dankzij een 4-0 overwinning op Move D6, de koppositie in de tweede klasse. Een geweldige prestatie, want dames 3 doet alleen aan lusten en niet aan lasten, wat inhoudt dat het team niet traint, maar alleen wedstrijden speelt. Het team bewijst week in week uit dat teamgevoel en ervaring belangrijke componenten zijn voor een overwinning.

Het derde damesteam van Atalante Vinkeveen beging pas één misstap, dat was in de tweede wedstrijd van het seizoen, tegen Spaarnestad D12. Toen ging de wedstrijd verloren met 2-3. Vorige week was het tegen hetzelfde team alle hens aan denk, maar wist het team toch een 1-3 overwinning te behalen. Al sinds 5 november, toen dames 3 het als eerste geplaatste jonge Smashing ’72 in Diemen versloeg, aast het team van coach Hettie Schockman op de koppositie.

Dames 3 begon bijna compleet aan de wedstrijd. Alleen Nancy was niet inzetbaar vanwege een blessure, maar was uiteraard aanwezig als assistent-coach / supporter. De eerste set kwam het team, zoals wel vaker het geval, moeizaam uit de startblokken. Het jonge Move D6 nam brutaal een voorsprong, maar Atalante vertrouwde volledig op de dieselmotor en raakte nimmer in paniek. Dankzij een mooie serviceserie van Silvia werd de achterstand omgezet in een lichte voorsprong. Daarna ging de side-out om en om tot Carin het heft in eigen hand nam; haar eigen pass sloeg ze vanaf 3-meterlijn hard binnen bij Move. Silvia liet vervolgens zien over uitstekende verdedigende kwaliteiten te beschikken en pakte drie ballen op rij in een rally, waarna Natalie de bal lekker in een van de hoeken legde. Mirjam besliste, dankzij een geweldige serviceserie, het lot in het voordeel van Atalante (25-15).

De tweede set was Atalante vanaf het begin beter bij de les. Annemarie wist haar aanvalsters goed te vinden, op een enkel scherp balletje na. Zus Inge sloeg rechtdoor lekker langs de lijn en daarna was het middenspeelster Joke die met haar service ook een flinke duit in het puntenzakje deed. Slechts een enkele keer kon Move de Vinkeveense equipe verrassen. Een ace van Annemarie zorgde voor een 17-12 voorsprong. Monique scoorde twee keer achter elkaar met een link prikballetje en wederom ging de winst naar de thuisploeg. (25-15)

De derde set begon Inge met serveren en stopte pas bij een 6-0 voorsprong. Helaas liet Atalante zich daarna een beetje verrassen door Move. Een diepe Edamse service zorgde voor wat moeite in de passing. Op 10-10 vluchtte coach Hettie in een time-out om de boel even op scherp te zetten. Tot 14-13 had Atalante nodig om orde op zaken te stellen. Carin kwam aan service en ging door tot 19-13. In het slot van deze set vermaakte Atalante het in grote getale toegestroomde publiek met zeer mooi volleybal. Een sprongset-up van Mirjam, een prachtig samenspel van Joke, wederom Mirjam en Inge en tot slot een ace van Carin. De overwinning in deze set en wedstrijd was een feit. (25-16)

Het team nam geen genoegen met vier punten en ging voortvarend van start in set nummer 4. Met het publiek in de rug begon Annemarie de set met een ace. Wederom werd het publiek (ook de online kijkers via de livestream, zie: https://www.youtube.com/@vv-atalante) getrakteerd op mooi volleybal. Een perfecte pass van Natalie, een even zo mooie set-up van Annemarie werd genadeloos ingeslagen door Carin. Het was duidelijk dat Annemarie een goede PK Sport powertraining had gedaan, want voor haar was een hoofdrol weggelegd in deze set. Op 11-9 sloeg zij vier aces op rij. Annike en Monique lieten op midden zien dat ze over een uitgebreid arsenaal aan aanvallen beschikken. Met prikballen werd de verdediging van Move lam gelegd. Natalie liet haar kwaliteiten als passer/loper nog maar eens zien en de wedstrijd werd in stijl afgesloten met twee aces van Carin. (25-14).

Dankzij deze overwinning werd dus de felbegeerde koppositie gepakt. De komende weken zal de beslissing vallen in deze competitie, aangezien dan alle concurrenten op het programma staan. Vrijdag 3 februari speelt het team in Haarlem tegen de nummer 3 Spaarnestad D10.

Laatst bewerkt op: 30 januari 2023 09:02

Na maanden van wachten en overwinningen was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver. Atalante dames 3 pakte, dankzij een 4-0 overwinning op Move D6, de koppositie in de tweede klasse. Een geweldige prestatie, want dames 3 doet alleen aan lusten en niet aan lasten, wat inhoudt dat het team niet … Lees meer »