De Vinken haalt dubbelslag

Geplaatst op: 31 januari 2023

Tegenstander van de dag was DTS uit Enkhuizen. Het werd geen grootse wedstrijd, maar dat bleek tegen de hekkensluiter van de ranglijst ook niet nodig. Met een ruime 23-13 overwinning bleven de punten relatief eenvoudig in Vinkeveen.

De Vinken 2 wint nipt van SDO

De Vinken 2, gesponsord door Partycentrum De Vink, zorgde voor een mooi voorprogramma met een uitermate spannende wedstrijd tegen SDO uit Kamerik. In een volgepakte Boei wist De Vinken in de slotfase met 18-17 te winnen.

Voortvarende start De Vinken 1

Daarna was het de beurt aan het de hoofdmacht, dat deze week werd vergezeld door de jongste spelertjes uit de F1 en de F2. Coach Sabrina Kooijman moest flink improviseren deze week, maar liefst drie van de vier basisheren konden om uiteenlopende reden niet ingezet worden. De eerste aanval, gevormd door Mark de Haan, Robin Troost, Deena Dankelman en Eva Hemelaar startte zeer voortvarend. Binnen 20 seconden scoorde Eva Hemelaar van afstand, twee minuten later deed Deena Dankelman hetzelfde. Het tweede aanvalsvak, met Zoë van Dasler, Jerom Stokhof, Iris den Boer en Finn Kroon volgde het voorbeeld. Na een lange aanval verzilverde Jerom Stokhof een strafworp en scoorde vervolgens uit een wegtrekbal. DTS kwam nauwelijks tot lange aanvallen in deze fase. De ploeg deed wel iets terug, maar De Vinken liep via afstandsschoten van Mark de Haan, Iris den Boer en Robin Troost uit tot 7-2.

Daarna werd het Vinkenspel slordiger, met wat foutjes en miscommunicatie. Dat gaf DTS de gelegenheid terug te komen tot 7-5. De Vinken had wel lang balbezit, maar kwam een fase moeilijk tot scoren. Mark de Haan beloonde het harde werken uiteindelijk door de 8-5 erin te schieten. Voor rust maakte Eva Hemelaar 9-5 via een strafworp. Het laatste punt voor rust kwam van DTS. Met een 9-6 ruststand was er nog werk aan de winkel voor De Vinken.

De Vinken loopt uit

Na rust kwam De Vinken wederom goed uit de startblokken. Jerom Stokhof scoorde binnen 30 seconden de 10-6, snel gevolgd door een afstandsschot van Mark de Haan. Grootst werd de wedstrijd niet, DTS had niet genoeg in huis om het echt spannend te maken. Via een strafworp van Robin Troost, een afstandsschot van Iris den Boer (na uitstekend samenspel tussen de Vinkendames) en een doorloopbal van Jerom Stokhof liep de thuisploeg snel uit naar 14-6. DTS wist de 2e helft vooral te scoren uit strafworpen, maar kwam niet meer in de buurt. Met de eindstand van 23-13 houdt De Vinken niet alleen de punten in Vinkeveen, maar ook aansluiting met de kop van de ranglijst. “Het was een zakelijke overwinning,” concludeerde Sabrina Kooijman, “we hadden drie topinvallers vandaag en maken nog altijd kans op promotie, dat telt.”

Aan Vinkenzijde kwamen de resterende doelpunten van Finn Kroon, Eva Hemelaar (2), Iris den Boer (2), Robin Troost en Mark de Haan (3). Volgende week vervolgt De Vinken de competitie in Almere tegen EKVA.

Laatst bewerkt op: 31 januari 2023 06:56

Afgelopen zaterdag speelde het Vlaggenschip van De Vinken weer eens een thuiswedstrijd. De Vinken draait mooi bovenin mee dit zaalseizoen. Na verlies van Apollo werd vorige week wel de koppositie uit handen gegeven. De achterstand is slechts één punt, dus alles is nog mogelijk. Tegenstander van de dag was DTS … Lees meer »