001 -Family
Uithoorns Mooiste weer geweldig loopfeest

Uithoorns Mooiste weer geweldig loopfeest


Geplaatst op: 31 januari 2023

Afgelopen zondag vond in Uithoorn/De Kwakel weer Uithoorns Mooiste-de loop op de traditionele laatste zondag in januari plaats, de 3e loop in het Zorg en Zekerheidcircuit.

De organisatie was wel enigszins in spanning aangezien de laatste editie in april veel minder lopers trok als in de jaren voor corona en omdat er sowiezo veel loopevenementen met minder belangstelling te maken hebben.

Maar blijkbaar blijft Uithoorns Mooiste voor veel lopers aantrekkelijk, met name door de jarenlange goede organisatie en het gevarieerde parcours. Het aantal voorinschrijvingen overtrof alle verwachtingen, bijna 500 en ook op de dag zelf kwamen veel lopers naar sportpark de Randhoorn. Uiteindelijk stonden meer dan 1200 lopers aan de start van de verschillende afstanden.

Veel lopers moesten hun auto parkeren langs de Noorddammerweg en op bedrijventerreinen en daarom kwam de brug die firma van Schie uit Mijdrecht had neergelegd over het water heel goed uit voor de vele bezoekers.

De weersomstandigheden waren voor de lopers redelijk, maar voor de vele verkeersregelaars op het parcours die natuurlijk stil moeten staan was het echt afzien, veel respect voor deze vrijwilligers van AKU.

Specials en de G-run

De eerste start was om 10.30u. en een prachtig oranje lint van de vele lopers met begeleiders van Ons Tweede Thuis werd weggeschoten voor hun 1,2 kilometer. Het aantal was wel minder dan vorig jaar maar dat kwam vooral omdat steeds meer lopers van deze specials zo veel trainen en vorderingen maken dat ze aan de 5 kilometer meedoen.

Speciale aandacht was er ook voor de lopers die met hun racerunner een hoog tempo ontwikkelen en zo van hun sport kunnen genieten.

AH Jos van den Berg GeZZinshulp

Een kwartier later startte een groep van 125 kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar voor hun 1 kilometer. Sommigen echt nog heel jong, de jongste was zelfs 2 ½ jaar en veel van deze talenten werd begeleid door hun vader, moeder of ander familielid.

De strijd om de eerste plaatsen was hevig maar het ging er uiteindelijk om dat iedereen plezier had en aan de finish werd beloond met een mooie medaille en een goodybag gevuld met leuke gadgets van cafetaria Familie, bakkerij Westerbos, bloemenexporteur Hilverda/de Boer, kwekerij Takii, OTT en AKU

Uitslagen

Jongens
1. Jip Hofmeister 
2. Roel Verlaan
3. Mikan Bakker

Meisjes
1. Fiene Gootjes
2. Isabel van Alderwegen
3. Jasmine van Alderwegen

Van Schie 5 kilometer

De derde groep die stond te trappelen (ook van de kou) om weg te lopen waren de deelnemers aan de 5 kilometer. Meer dan 320 deelnemers gingen weg om 11.00u. en het

tempo lag direkt heel hoog. Er ontspon bij de heren en de dames een felle strijd en de eerste loper was binnen 15 minuten al binnen.

Uitslagen

Heren
1. Dirk van Sijsveld 
2. Thomas Simeman 
3. Floyd van Klink 

Dames
1. Lisa Houwe
2. Lisanne Stevens
3. Josien Schepens
4.Fleur Hofmeister ( AKU)

AA Sloopwerken 10 kilometer en Takii 10 Engelse mijlen

Omdat de deelnemers aan de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen gelijktijdig aan de start verschijnen , is dit van oudsher een enorme groep die aan de startstreep staat. Dit jaar vertrok om 11.05u. een groep van 650 enthousiaste lopers vanaf het plein op sportpark de Randhoorn, een plein dat feestelijk en kleurrijk was ingericht met opblaasbogen, banners, borden en vlaggen van sponsors en andere versieringen. Hoofdsponsor van het circuit, Zorg en Zekerheid, was ook weer goed vertegenwoordigd op deze dag.

Na 3 kilometer passeerde de groep voor de eerste keer in al die jaren de busbaan en kon daarom makkelijk de Maximalaan oversteken richting de Kwakel. Bij de splitsing van de Poelweg en de Iepenlaan ging de 10 kilometergroep richting de Kwakel en de 10 Engelse mijlen boog af richting de Hoofdweg naar de Vrouwenakker en langs de Amstel naar Uithoorn.

De eerste lopers van de 10 kilometer gingen ook dit jaar weer erg hard en zij haalden de laatsten van de 5 kilometer zonder problemen in. Na 31 minuten kwam de eerste over de streep. Na ruim 20 minuten kwamen de eersten van de 10 Engelse mijlen over de finish.

Voor elke honderdste loper die bij de drie lange afstanden over de finish kwam lag er een heerlijke slagroomtaart van brood- en banketbakkerij Westerbos/Mens klaar.

Alle lopers konden als aandenken kiezen uit een armband met licht of een T-shirt.

Uitslagen 10 kilometer

Heren
1. Ingmar Kloek
2. David Trampert 
3. Nick Jacobs 

Dames
1. Carmen Oosterkamp
2. Saskia Heijnen
3. Leonie de Voogd

Uitslagen 10 Engelse mijlen

Heren
1. Brent Pieterse 
2. Martijn de Groot 
3. Joey Hendriks 

Dames
1. Aniek Honsbeek
2. Thecla de Jong
3. Amanda Koemans

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde en goed bezocht loopevenement en wil vooral alle vrijwilligers die voor een goed verloop hebben gezorgd, bedanken voor hun tijd en inzet.


Laatst bewerkt op: 31 januari 2023 07:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoorns Mooiste weer geweldig loopfeest

Afgelopen zondag vond in Uithoorn/De Kwakel weer Uithoorns Mooiste-de loop op de traditionele laatste zondag in januari plaats, de 3e loop in het Zorg en Zekerheidcircuit. De organisatie was wel enigszins in spanning aangezien de laatste editie in april veel minder lopers trok als in de jaren voor corona en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: