001 - Week van de ontmoeting

Summer Dance Party zaterdag 9 juli


Geplaatst op: 6 juli 2011

Op het Surfeiland in Aalsmeer wordt zaterdag 9 juli voor de twaalfde keer Summer Dance Party georganisseerd. De organisatie stelt alles in het werk om de voorgaande edities wederom te overtreffen. Het Surfeiland wordt het domein van jonge feestgangers, die uit hun dak gaan op dj's als Franky Rizardo, Nicky Romero, Tony Cha Cha, Real El Canario en Marcel Woods. Als MC zal MC Dan Stezo het avondprogramma voor zijn rekening nemen.

Summer Dance Party Party wordt gehouden op het Surfeiland aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer. Het eiland ligt aan de Westeinderplassen, vlakbij de watertoren. Het grote hoofdpodium wordt aan het strand gebouwd. De opstelling is dusdanig dat het programma ook goed te volgen is vanaf de pier. Boven de dansvloer komt aan een hijskraan een grote stellage boordevol licht en geluid te hangen. Huisleverancier en grote sponsor Blue Magic licht & geluid zal ook dit jaar het terrein weer omtoveren in een unieke openlucht discotheek.

Het evenement heeft inmiddels regionale bekendheid en niet zonder reden. Voorgaande jaren hadden zo'n 2.000 bezoekers een geweldige avond, dankzij de optredens van contest-winnaar van vorig jaar en top dj's. Ook dit jaar wordt groots uitgepakt om het de bezoekers naar de zin te maken. De VIP kaarten vinden inmiddels al gretig aftrek en ook het gratis toegankelijke middagprogramma staat in de belangstelling.


Middagprogramma: Partytime!
Dit jaar zal Summer Dance Party er in de middag iets anders uit zien dan voorgaande jaren. Nieuw is dat vanaf 12.00 uur niet de finale van de DJ Contest wordt gehouden, maar van 12.00 uur tot 18.00 uur zullen meerdere top dj's het feest in gang zetten. Hiermee willen wij de bezoeker de gelegenheid om al vroeg in de middag te beginnen met feesten! Naast winnaar van de mixwedstrijd, Nixxon, zullen de Franky Rizardo en Nicky Romer tijdens het middagprogramma optreden.


Avondprogramma
In tegenstelling tot wat eerder in verscheidene media gemeld is, begint het avondprogramma niet om 20.00 uur, maar om 19.00 uur. Summer Dance Party 2011 belooft een geweldige editie te worden met een prachtige line-up. Nog nooit hebben zoveel dj's het podium van Summer Dance Party betreden. Tijdens het avondprogramma zullen Tony Cha Cha, Real El Canario en Marcel Woods het podium betreden. MC Dan Stezo zal de gehele avond hosten. Winnaar van de mixwedstrijd, Daniel Sticious, zal de avond op het mainstage openen.

VIP-programma
Heb je een VIP kaart bemachtigd, dan wordt je helemaal in de watten gelegd. Naast uitzicht vanaf het speciale VIP-deck op het podium, kun je in het Westeinder Paviljoen ook exclusief genieten van Ricky Rivaro. Hij zal daar speciaal optreden. Ook zullen de Aalsmeerse dj Delicious en winnaar van de mixwedstrijd Angelo Ravelli in het VIP paviljoen optreden.


Afterparty
Voor wie geen genoeg kan krijgen van het dance festijn, is er een afterparty in de N201. Vanaf 01.00 uur gaan daar de deuren open en zal het dj duo Groovenatics optreden.


Kom op tijd!
Om lange wachttijden te voorkomen wordt iedereen aangeraden om op tijd aanwezig te zijn. Er worden extra mensen ingezet om de toegang zo veilig en snel mogelijk te laten verlopen. Toegang tot het avondprogramma is strikt vanaf 16 jaar. De politie hanteert een zero-tolerance beleid ten aanzien van (soft)drugs.


Marcel Woods
"Musical Madness" een typerende uitspraak die het dagelijks leven van Marcel Woods tekent. Sinds hij in 2002 serieus aan zijn carrière is gaan werken, is het een groot gekkenhuis op zijn Eindhovens hoofdkwartier. Dat het enorm snel is gegaan met deze nuchtere Brabander blijkt wel uit het feit dat hij het presteerde om in slechts 2 jaar tijd op de hoofdpodia te draaien van toonaangevende feesten. Een lijst die varieert van Sensation Black tot aan Dancevalley, van Trance Energy tot aan Innercity en van Antwerp is Burning tot aan Defqon 1, wat direct aangeeft hoe divers Marcel kan presteren met zijn typische stevige eigen 'TechTrance' sound.

Woods eerste grote commerciële succes als producer was eind 2001 toen De Bom door Byte Records werd uitgebracht. Deze bom schoot niet alleen de hitlijsten van Europa binnen, maar is ook uitgebracht in verre landen zoals: USA, China, Korea, Japan, Spanje en Mexico. Marcel is sindsdien uitgegroeid tot een bekende en gerespecteerde producer met het creatief vermogen een underground gevoel in zijn platen te creëren. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de diversiteit aan djs wereldwijd die Marcels platen draaien en de remix aanvragen die vanuit allerlei muzikale hoeken binnenkomen. Zo heeft Marcel onlangs een remix afgeleverd voor een track van DJ Sammy's nieuw te verschijnen album en heeft hij eerder de track Strange Morning In December van Oliver Klitzing (Reeloop, Kaylab) onder handen genomen. Een van Marcels eerdere remixen heeft hem zelfs de #6 positie in de U.S.A BillBoard Chart opgeleverd! Zijn eigen releases op het ID&T-label

Tony Cha Cha
Deze in Amersfoort opgegroeide dj is begonnen met draaien in 1998 toen house de wereld veroverde. Vanaf zijn twintigste woont hij in Amsterdam en draaide aldaar als resident wekelijks voor een overvolle club iT in Amsterdam. In die tijd gingen ook zijn producties de grens over gingen en vanzelfsprekend vloog hij er graag achteraan. In 2007 werkte hij samen met dj Chuckie, resulterend in een killer track; JAH! Samen met zijn ‘hometown buddy' Sidney Samson begon hij het 4-deck-duo 033 in 2006. Dit omdat zij het samen draaien altijd al deden en door het solo draaien het er niet meer van kwam. Grote evenementen waar Tony Cha Cha dit jaar te zien is, zijn o.a. Mysteryland, Knorpop, Dancevalley, Riverdance, Obsession Outdoor, Summerbreeze, Multi Pop, Pleasure Island en natuurlijk Summer Dance Party in Aalsmeer.

Nicky Romero
Nicky Romero, is een nieuw top talent, na een paar jaar in Canada gewoond te hebben is hij weer terug! Nicky speelde vanaf zijn 6e al de snare drums en kwam terecht in een fanfare! Een muzikale jongen in hart en nieren. Echter hier lag zijn passie niet. Hij kwam er achter dat het maken van house muziek hem toch veel beter lag en zo is ook gebleken. Deze nieuwe house held maakt ze. Vanaf de eerste productie staat hij al in the picture bij diverse labels. Tegenwoordig heeft iedere wereld dj wel een mix van Romero in zijn platentas zitten. Zo maakte hij afgelopen zomer een remix voor Sidney Samson & Tony Cha Cha van het nummer "Get On The Floor" en ook maakte hij een bootleg van "When love takes over" van de wereldberoemde dj David Gueatta. Vooral deze met laatste bootleg verwierf hij veel aanzien over de gehele wereld. Nicky Romero is inmiddels een niet meer weg te denken dj in de house scene.

Ricky Rivaro
Wanneer de zon weer wat langer aan de hemel staat en de eerste badgasten het strand betreden begint het feestseizoen pas echt voor Ricky Rivaro. Als resident van Nederlands meest prominente beachclub Bloomingdale en samensteller en mixer van de zomerse Sundale CD's brengt Rivaro altijd de zon met zich mee in zijn platenkoffer.

De naam Ricky Rivaro klinkt niet echt Nederlands, je verwacht een mysterieuze Latino of een donker bebaarde Spanjaard in plaats van een nuchtere Hollander. Zo'n naam verzin je niet in een helder moment. Het is dan ook het resultaat van een nachtelijk bacchanaal met vrienden waarbij na veel brainstormen de naam Ricky Rivaro uit de koker kwam rollen.

Het is al meer dan vijftien jaar geleden dat Ricky Rivaro voor het eerst achter de draaitafels plaatsnam. Hij heeft dus al de nodige podia achter zijn naam staan. Feesten als Innercity, Convertible, Mystery Land, Studio 54, en Shagadelic bijvoorbeeld om Beachbop niet te vergeten. Zoals hij ook vaak in clubs als Hotel Arena en de Matrixx draait.

Bij zijn platenkeuze laat hij zich inspireren door zijn grote helden. Dat zijn sinds jaar en dag de grote Amerikaanse house-DJ's Erick Morillo, Sandy Rivera en Roger Sanchez. Hij luistert veel naar opgenomen sets van hen, niet om hun sound te kopiëren, wel om deze te begrijpen zodat hij zijn eigen visie los kan laten op de manier waarop zij draaien. Ricky Rivaro's sets bevatten dan ook veel vocale house maar kijk niet raar op als er af en toe een techhouse of zelfs technoplaat tussen zit. Net zoals zijn voorbeelden laat Rivaro zich niet beperken door hokjes, als er maar een vette groove in zit.

Real El Canario
Ezequil V Real, beter bekend als DJ Real el Canario, werd geboren in Tenerife. Op dit eiland was hij een belangrijke spil in de hiphopscène en behoorde tot de populairste DJ's. Enkele jaren geleden besloot Real een nieuwe uitdaging aan te gaan en verhuisde naar Amsterdam. Hij begon muziek te produceren en ontwikkelde een geheel eigen stijl van draaien; snel, eclectisch en dansbaar. Hij wordt mede hierdoor gezien als de spirituele vader van de muziekstijl die we tegenwoordig omschrijven als 'urban eclectic'. Zijn unieke mixstijl heeft hem geliefd gemaakt bij een groot en divers publiek. Hij laat verschillende muziekgenres moeiteloos in elkaar overvloeien: van disco tot merengue, van hip hop tot salsa en van R&B tot reggae. Deze man stond al op podia van diverse grote festivals als Mysteryland, Dance Valley, Inner City, Ambassador, Luxurush, Paradisco, Expornstar en Sexy MF.

Franky Rizardo
De jonge en getalenteerde dj/producer Franky Rizardo is inmiddels een zeer bekende naam in de internationale dance scene. Al op zijn 19e werden zijn tracks gereleased door grote Amerikaanse platen labels. Zijn tracks worden zeer enthousiast ontvangen door grote namen zoals Mark Knight, Fedde Le Grand en Eric E. Met het nummer "Funky Noise" wist hij zelfs een nummer twee positie te behalen in de Belgische dance chart. Het nummer is o.a. te horen in een commercial voor Samsung.


Voorverkoop toegangskaarten
Voor het kopen van tickets hoef je de deur niet meer uit. Via het Paylogic systeem kunnen tickets worden gekocht via de website www.summer-dance-party.nl. Via het online betalingssysteem kun je tickets bestellen en afrekenen op de website. In vijf simpele stappen meld je je aan en binnen enkele minuten is je bestelling voltooid. Nadat je de tickets besteld hebt, ontvang je een e-mail. Je kunt de bijgevoegde E-Tickets, voorzien van unieke barcode, vervolgens zelf uitprinten en meenemen naar het evenement.

De kaarten zijn daarnaast ook verkrijgbaar bij:
- Westeinder Paviljoen, Aalsmeer
- Readshop, Aalsmeer
- Big-L, Aalsmeer
- Deportivo, Aalsmeer
- Annemieke's Kramerie, Aalsmeer Oost
- Gall & Gall, Kudelstaart
- Alle 400 Primera winkels

Toeganskaarten kosten 18 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de deur.

VIP Tickets
Wie drukte bij de ingang wil vermijden, kan een VIP ticket kopen. De VIP tickets geven recht op toegang via een aparte VIP entree, zonder wachtrij. Ook zijn vijf consumptiemunten inbegrepen, zodat je gelijk kunt doorlopen naar de bar.
Het VIP-deck geheel in lounge-stijl zal op het terrein zijn met een exclusieve VIP-bar. Dit jaar krijg je met je VIP-ticket ook toegang tot het Westeinder Paviljoen waar Ricky Rivaro zal draaien. Er is een cocktailbar aanwezig en is er champagne en Red Bull verkrijgbaar. Je hebt een goed uitzicht op het podium en alle ruimte om te dansen. Een VIP-ticket kost 50 euro en zijn zowel online te koop, als bij de eerder genoemde voorverkoopadressen. Er wordt een beperkt aantal VIP kaarten verkocht, dus wees er snel bij!

Combi Tickets
Met deze ticket heb je toegang tot zowel Summer Dance Party evenals tot de afterparty in de N-201. Deze tickets kosten 25 euro in de voorverkoop en 30 euro aan de deur.

Platina Tickets
Voor degenen die extra in de watten gelegd willen worden zijn er dit jaar Platina VIP-tickets. Met dit Platina ticket heb je niet alleen toegang tot Summer Dance Party en het VIP-deck, maar krijg je voorafgaand aan het feest een tafel voor jou en je partner of je vrienden in het Westeinder Paviljoen en kun je genieten van een luxe diner met Prosecco. Deze tickets zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via internet en bij het Westeinder Paviljoen zelf. De tickets kosten 90 euro.

Programma
13.00 uur Aanvang middagprogramma.
Optreden winnaar mixwedstrijd: Nixxon

15.00 uur Optreden Franky Rizaro

16.30 uur Optreden Nicky Romero

18.00 uur Einde middagprogramma, Surfeiland gesloten voor publiek.

19.00 uur Aanvang Summer Dance Party
Optreden winnaar mixwedstrijd: Daniel Sticious

20.30 uur Optreden Tony Cha Cha.

22.00 uur Optreden Real el Canario.

23.30 uur Optreden Marcel Woods

01.00 uur Einde avondprogramma.

19.00 uur Aanvang Summer Dance VIP Party
Optreden winnaar mixwedstrijd: Angelo

20.30 uur Optreden Delicious

22.00 uur Optreden Ricky Rivaro

00.00 uur Einde VIP-programma

01.00 uur Aanvang Afterparty @ N201
Optreden Groovenatics


C1000 Koster hoofdsponsor
Voor het zevende achtereenvolgende jaar is de bekende supermarkt C1000 Koster aan de Ophelialaan hoofdsponsor van het evenement. Directeur Kees Jan Koster van de C1000 ziet het weer helemaal zitten: 'Ik ben zelf Aalsmeerder en vind het leuk om als ondernemer iets voor de gemeenschap terug te doen. De meeste supermarkten zijn inmiddels grootwinkelbedrijven die worden gestuurd vanuit een hoofdkantoor. Dat soort winkels hebben geen binding met de lokale gemeenschap.', benadrukt Koster. 'Als Aalsmeerse ondernemer heb ik die betrokkenheid wel. Het wordt net als voorgaande jaren weer geweldig!'


Soundcheck
Vrijdagavond zal een zogenaamde soundcheck worden uitgevoerd, waarbij de geluidsinstallatie getest wordt. Deze test gebeurt in overleg met de politie en kan in de gemeente hoorbaar zijn.


Verkeersmaatregelen
Vanwege de festiviteiten is er een aantal verkeersbeperkende maatregelen van kracht. De gehele donderdag, vrijdag en zaterdag tot 12.00 uur is het Surfeiland in verband met opbouw niet of beperkt toegankelijk voor publiek. Daarnaast is op zaterdag vanaf 19.00 uur de Kudelstaartseweg afgesloten tussen de splitsing met Stommeerweg/Zwarteweg en de Bachlaan. Hetzelfde geldt voor de Beethovenlaan vanaf de Marsstraat. Deze situatie duurt tot het einde van het feest. De ‘kom' voor het Surfeiland is zowel ‘s middags als ‘s avonds afgesloten voor boten. Het eiland zelf is vanaf 18.00 uur afgesloten, zodat de laatste voorbereidingen kunnen plaatsvinden. Bezoekers kunnen ‘s avonds onder begeleiding parkeren op de Kuderstaartseweg en Beethovenlaan. Het Surfeiland ligt op een kwartiertje loopafstand van het busstation Hortensiaplein. Bij de ingang is een grote fietsenstalling.

Website
Meer info vind je op de website www.summer-dance-party.nl. Op de site zijn o.a. foto's van voorgaande feesten bekijken. Na afloop verschijnen op de site uiteraard ook de foto's van dit feest.

0297-online.nl is aanwezig om foto's te maken

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Summer Dance Party zaterdag 9 juli

Op het Surfeiland in Aalsmeer wordt zaterdag 9 juli voor de twaalfde keer Summer Dance Party georganisseerd. De organisatie stelt alles in het werk om de voorgaande edities wederom te overtreffen. Het Surfeiland wordt het domein van jonge feestgangers, die uit hun dak gaan op dj's als Franky Rizardo, Nicky … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: