001 -Family
Jonge Mantelzorgers staan er niet alleen voor!

Jonge Mantelzorgers staan er niet alleen voor!


Geplaatst op: 2 februari 2023

In Nederland is 1 op de 4 jongeren een jonge mantelzorger. Jongeren zijn jonge mantelzorger als ze tussen 7 en 23 jaar zijn en langdurig zorgen voor iemand in hun omgeving. Ze hebben bijvoorbeeld de zorg voor een zusje met een spierziekte, een vader die verslaafd is aan de alcohol, een broer met ADHD, een moeder met een depressie of een grootouder die veel hulp nodig heeft.

Jonge mantelzorgers hoeven niet alles zelf uit te zoeken. Bij Uithoorn voor Elkaar werken consulenten jonge mantelzorgers waar ze terecht kunnen voor advies en ondersteuning. De consulent luistert en helpt jonge mantelzorgers verder. Er zijn ook contactgroepen waarin jonge mantelzorgers onderling ervaringen kunnen uitwisselen.

 Uithoorn voor Elkaar organiseert ook regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers zoals een high tea / spelletjesmiddag / wandelen met elkaar en workshops.

Jonge mantelzorgers kunnen zich kosteloos aanmelden of meer informatie opvragen via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250. Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier op mantelzorgenmeer.nl.

Mantelzorg en Meer maakt deel uit van Uithoorn voor Elkaar


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jonge Mantelzorgers staan er niet alleen voor!

In Nederland is 1 op de 4 jongeren een jonge mantelzorger. Jongeren zijn jonge mantelzorger als ze tussen 7 en 23 jaar zijn en langdurig zorgen voor iemand in hun omgeving. Ze hebben bijvoorbeeld de zorg voor een zusje met een spierziekte, een vader die verslaafd is aan de alcohol, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: