001 -Family
Ook staking openbaar vervoer in De Ronde Venen

Ook staking openbaar vervoer in De Ronde Venen


Geplaatst op: 5 februari 2023

Werknemers in het streekvervoer leggen vanaf maandag vijf dagen lang verspreid over het hele land het werk neer vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen. De stakingen kunnen voor veel hinder zorgen. Op voorhand is alleen niet te zeggen wanneer en in welke gebieden.

Lees ook: Autodieven hebben binnen 35 seconden buit bij geparkeerde auto Mijdrecht.

De vervoerders laten weten dat de hinder pas duidelijk wordt op het moment dat het personeel op het werk moet verschijnen.

Want de ene werknemer staakt mee, maar de ander komt mogelijk toch opdagen, waardoor sommige bussen en treinen alsnog kunnen rijden. "Wij ontvangen signalen dat het ook per dag kan verschillen", laat de woordvoerder van Syntus weten.

De streekvervoerder rijdt bussen in De Ronde Venen. Volgens de woordvoerder mag niet vooraf aan werknemers gevraagd worden of ze wel of niet gaan staken. "Daarom adviseren wij reizigers vlak voor hun reis te kijken wat er mogelijk is. Dit vinden wij natuurlijk heel vervelend." 

Volgens vakbonden grote stakingsbereidheid

Werknemersvakbond FNV sprak zondag in een persbericht van een "grote stakingsbereidheid" onder de leden. "Machinisten, conducteurs en chauffeurs van regionale lijnen als Arriva, Qbuzz en Keolis staken mee", schrijft de vakbond.
Eerder meldde FNV dat de staking met name het "verschil zal maken" in Limburg, Twente en de Achterhoek. Maar doordat ook vakbond CNV zich bij de staking aansluit, is de kans groot dat het neerleggen van het werk ook in de rest van Nederland impact zal hebben.

De verwachting is daardoor dat er buiten de grote steden minder of misschien wel helemaal geen bussen zullen rijden. Dat geldt ook voor treinen van andere bedrijven dan de NS.

Reizigersbelangenorganisatie Rover wil dat alle stakingen beëindigd worden. "Het is in ieders belang om niet nog meer reizigers kwijt te raken."
"We roepen op tot reizigersvriendelijke acties", vervolgt Rover. "In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn reizigersvriendelijke acties (zoals geen kaartjes controleren) ook toegestaan. We vragen vervoerders om coulant te zijn met vergoedingen voor reizigers die alternatief vervoer kiezen."

 

 

 


Laatst bewerkt op: 5 februari 2023 19:39

Bron: Nu.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook staking openbaar vervoer in De Ronde Venen

Werknemers in het streekvervoer leggen vanaf maandag vijf dagen lang verspreid over het hele land het werk neer vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen. De stakingen kunnen voor veel hinder zorgen. Op voorhand is alleen niet te zeggen wanneer en in welke gebieden. Lees ook: Autodieven hebben binnen 35 seconden buit bij Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: