001 -Family
Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training


Geplaatst op: 6 februari 2023

Vanaf oktober t/m januari kwamen kinderen uit groep 6 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis die ruimte beschikbaar stelde voor de Sta Sterk training.

De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met bouwen aan weerbaarheid, gedachtekracht en zelfvertrouwen.

De training werd afgesloten in het bijzijn van ouders, broers & zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes. “Het vieren van ieders groei die de kinderen zelf en met elkaar hebben doorgemaakt is belangrijk. Net als elk kind in het zonnetje zetten. Dat draagt, zeker te midden van een groep mensen die belangrijk voor hen zijn, bij aan het verankeren van de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt” aldus trainer Mirelle Valentijn.

De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten kennis rond weerbaarheid. Zo werd er geoefend met sterk staan, opkomen voor jezelf door het geven van je eigen mening of zeggen waar je last van hebt en sterk weglopen en positief denken. De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainers. Eén voor één mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training kregen zij een sta sterk sleutelhanger cadeau.  

Mirelle Valentijn, Karin van den Ban en Sylvia Tibbertsma, kijken terug op een geslaagde training: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken."Als je samen met anderen kunt leren over sterk staan en het omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.

In maart start de volgende Sta Sterk training voor kinderen van 8 tot 12 jaar op de woensdagmiddag in Vinkeveen. De intakegesprekken vinden plaats na de voorjaarsvakantie. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in deze groep. Kijk voor meer informatie op: ssvk.nl

 

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training

Vanaf oktober t/m januari kwamen kinderen uit groep 6 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis die ruimte beschikbaar stelde voor de Sta Sterk training. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: