001 -Family
Ruim 900.000 DE koffie waardepunten voor onze Voedselbank

Ruim 900.000 DE koffie waardepunten voor onze Voedselbank


Geplaatst op: 6 februari 2023

De actie van de 3 Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie voor de Voedselbank De Ronde Venen is opnieuw zeer geslaagd. Vorig jaar (december 2022) hadden we een record opbrengst van ruim 1.2 miljoen punten (2605 pakken koffie). Dit jaar zijn we weer dicht bij het miljoen gekomen; er werden 906.267 waardepunten verzameld.

De Lionsclubs doen deze jaarlijkse landelijk actie ‘Koffie voor de Voedselbanken” in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander geeft een extra bijdrage door het aantal te verhogen.

Koffie is een product met een lange houdbaarheidsdatum en wordt daarom zelden gedoneerd aan de Voedselbank. Daarom wordt deze ondersteuning van de lokale Lionsclubs erg op prijs gesteld bij onze voedselbank De Ronde Venen.

De actie is ook dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld door de Lionsclub in euro’s. Voor elke ingezamelde 15 euro kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd. Ook aan dit goede doel is in onze gemeente ruimhartig gedoneerd met meer dan 17 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten (circa € 850,-). Wederom liet een donateur via een bijgesloten briefje weten, hoe zeer hij geholpen was door een staar operatie en daarom extra gemotiveerd hieraan te doneren.

Door dit grote aantal verzamelde waardepunten zullen er binnenkort ongeveer 2000 pakken koffie afgeleverd worden bij de Voedselbank De Ronde Venen. De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!Laatst bewerkt op: 6 februari 2023 06:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ruim 900.000 DE koffie waardepunten voor onze Voedselbank

De actie van de 3 Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie voor de Voedselbank De Ronde Venen is opnieuw zeer geslaagd. Vorig jaar (december 2022) hadden we een record opbrengst van ruim 1.2 miljoen punten (2605 pakken koffie). Dit jaar zijn we … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: