001 -Family
Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker


Geplaatst op: 7 februari 2023

“Mag ik u een roos aanbieden namens Inloophuis ’t Anker hier in Mijdrecht in het kader van Wereldkankerdag?” Vrijwilligers van dit ‘Centrum voor leven met en na kanker’ boden zaterdag 4 februari honderden rozen uit aan het winkelend publiek in de Passage in Mijdrecht. De rozen waren een gift van Afriflora Sher Rozenkwekerij in Aalsmeer.

Wereldkankerdag is de dag waarop wereldwijd aandacht werd gevraagd voor de gevolgen die kanker heeft. Zowel lichamelijk als geestelijk doet kanker veel met je, maar ook met je naasten en nabestaanden. Veel mensen die kanker hebben, vallen na de behandelingen in een zwart gat, waarin vermoeidheid, angstgevoel en onzekerheid een rol spelen. De aandacht en zorg van “de buitenwereld” ebt weg, maar voor velen is het leven met/na kanker drastisch veranderd. En ook voor de naasten is het leven vaak niet meer hetzelfde.

In Nederland zijn ruim 80 centra voor psychosociale ondersteuning tijdens en na de kankerbehandeling. Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht is daar een van en ontvangt gasten op dinsdag en donderdag op de Karekiet 49.

Inloophuis ’t Anker organiseert op dinsdagavond 28 februari een thema-avond over de psychosociale zorg tijdens en na de kankerbehandelingen. De avond wordt ingeleid door een ggz-psycholoog van het Helen Dowling Instituut in Bilthoven en is m.n. bedoeld voor de eerstelijns zorgverleners uit De Ronde Venen/Uithoorn. Maar ook niet-medische belangstellenden zijn van harte welkom. Nadere informatie over ’t Anker op www.inloophuishetanker.nl.


Laatst bewerkt op: 7 februari 2023 06:48

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

“Mag ik u een roos aanbieden namens Inloophuis ’t Anker hier in Mijdrecht in het kader van Wereldkankerdag?” Vrijwilligers van dit ‘Centrum voor leven met en na kanker’ boden zaterdag 4 februari honderden rozen uit aan het winkelend publiek in de Passage in Mijdrecht. De rozen waren een gift van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: