VLC

Valerie van der Werff en Pauline Oudijk clubkampioen 2011


Geplaatst op: 5 juli 2011

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli jl. werden de clubkampioenschappen bij Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Willis verreden. Al jarenlang worden de clubkampioenschappen in augustus gehouden, maar door de vele vakanties kwamen veel deelnemers in de knel, waardoor het dit keer gehouden werd in juli, met een zonnetje en met succes. Naast de benoeming van een clubkampioen, waren er dit jaar ook een dressuurkampioen en een springkampioen bij de pony's en paarden.

Springen
Vrijdagavond werd er eerst gesprongen. Bij de ponyruiters werd Linda Kosdi met Nasty Boy derde met één balkje in het basisparcours. Britt van Zijl reed met haar Micky een goed basisparcours en mocht ook een barrage rijden. Dit deed zij erg netjes en werd daarom mooi tweede. Valerie van der Werff had ook een foutloos parcours, maar een hele snelle barrage en werd dus verdiend eerste. Daarbij werd zij ook met haar pony Flake springkampioen van Willis 2011.

Bij de paardenruiters werd de derde prijs gewonnen door Helma van den Heuvel met haar jonge paard Cloves. Met een foutloos parcours en 4 strafpunten in de barrage mocht zij het witte lint ophalen. Op de tweede plaats eindigde Pauline Oudijk met haar paard haar Beijing Nu Lan. Zij reed netjes het basisparcours en mocht daarna de barrage rijden. Ook de barrage reed ze erg netjes en bijna rustig, waardoor zij niet snel genoeg was om nummer 1 van haar plek af te stoten. Eerste werd daarom Ilona van den Heuvel met haar snelle paardje Scooby. In de barrage maakte ze korte wendingen en gingen zij er echt voor. Hierdoor werd ze ook welverdiend springkampioen bij de paarden!

Dressuur
Zaterdagmorgen vroeg werd begonnen met de paardendressuur. Er werden hele mooie dressuurproeven gereden, en de jury was tevreden met het resultaat. Op de derde plaats werd een amazone die de moeilijkste proef reed van de dag, namelijk in de klasse Z2. Met 2 winstpunten mocht Rinske Steenhuis met haar Winston Sollenburg het witte lint ophalen. Pauline Oudijk werd net als bij het springen ook tweede in de dressuur met Beijing Nu Lan en ze werd daarbij net afgetroefd door haar grote zus. Op de eerste plaats eindigde namelijk Annemieke Oudijk met haar jonge paard Chicago L. Deze combinatie lieten zich van hun beste kant zien en dat werd beloond. Zij mogen zich dressuurkampioen 2011 noemen.

Bij de ponyruiters kwam op de derde plaats Valerie van der Werff met haar pony Flake. Zij mocht met 195 punten het witte lint ophalen. De tweede plaats ging naar een amazone die de laatste tijd erg op dreef is en dat liet zij hier weer zien. Met 200 punten werd Megan van Bruggen met Samba tweede met een plusje verschil. Dat plusje verschil leverde Valerie van der Werff met haar andere pony Stratiatella de eerste plaats op. Met 200+ mocht zij het oranje lint ophalen en mocht zij zich dressuurkampioen van de pony's noemen.

Aan het einde van de dag konden de clubkampioenen bekend gemaakt worden. Zij zijn de besten in dressuur én springen. In beide disciplines kunnen plaatsingspunten gehaald worden en degene met de minste plaatsingspunten wordt kampioen. Bij de ponyruiters ging deze eer naar Valerie van der Werff met Flake. Zij ging met de mooie wisselbeker en een deken gesponsord door Bots Diervoerders uit Wilnis naar huis. Bij de paardenruiters werd Pauline Oudijk met Beijing Nu Lan de verdiende kampioen. Ook zij gingen met een mooie beker, kampioenslint en een deken van Bots Diervoerders naar huis. Valerie en Pauline mogen zich een jaar lang kampioen van LR & PC Willis noemen.

Het volgende evenement dat Willis organiseert is het "Willis Outdoor" op 3 september. Dit is een officiële dressuurwedstrijd, terwijl het middagprogramma gevuld zal worden met mennen en een officieel Bixie-programma. De toegang is gratis en dit spektakel zal plaatsvinden op het terrein van Friezenstal "Djokes thüs", Bovendijk 20 te Wilnis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Valerie van der Werff en Pauline Oudijk clubkampioen 2011

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli jl. werden de clubkampioenschappen bij Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Willis verreden. Al jarenlang worden de clubkampioenschappen in augustus gehouden, maar door de vele vakanties kwamen veel deelnemers in de knel, waardoor het dit keer gehouden werd in juli, met een zonnetje en met succes. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: