001 -Family
Uitwerking plannen tijdelijke opvang Buurtnest krijgt vorm

Uitwerking plannen tijdelijke opvang Buurtnest krijgt vorm


Geplaatst op: 21 februari 2023

De gemeente Uithoorn heeft samen met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Rode Kruis het plan uitgewerkt voor de inrichting van ’t Buurtnest als noodopvanglocatie voor asielzoekers. Op het terrein worden tijdelijke units als slaapvertrekken geplaatst. De huidige huurders gaan daardoor het gebouw delen met voorzieningen voor de asielzoekers. De planning is dat eind maart ’t Buurtnest gereed is voor opvang.

Lees ook: Cameratoezicht op Zijdelwaardplein

De gemeente is bezig met de realisatie van opvang van dertig asielzoekers in ’t Buurtnest. In overleg met COA is besloten het huidige gebouw in te richten als verblijfruimte en beschikbaar te maken voor dagbesteding en kantoorfaciliteiten. Het is voor de leefbaarheid en de privacy van de asielzoekers het beste om aparte slaapvertrekken te creëren. Deze slaapmogelijkheden gaan gerealiseerd worden in tijdelijke units op het terrein van ’t Buurtnest.

Het besluit leidt ertoe dat de huidige huurders in ’t Buurnest zullen blijven. De ruimtes voor hun activiteiten worden gescheiden van de ruimtes die gebruikt gaan worden door de asielzoekers. In de verdere uitwerking van de plannen zal nu ook de inrichting van het terrein rondom ’t Buurtnest bepaald worden. De suggesties van omwonenden worden hierin betrokken.

De gemeente en het COA streven er naar dat eind maart ’t Buurtnest gereed is voor de eerste opvang van asielzoekers.


Laatst bewerkt op: 21 februari 2023 08:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitwerking plannen tijdelijke opvang Buurtnest krijgt vorm

De gemeente Uithoorn heeft samen met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Rode Kruis het plan uitgewerkt voor de inrichting van ’t Buurtnest als noodopvanglocatie voor asielzoekers. Op het terrein worden tijdelijke units als slaapvertrekken geplaatst. De huidige huurders gaan daardoor het gebouw delen met voorzieningen voor de asielzoekers. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: