Nieuwe bushokjes Gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 5 juli 2011

Op 30 juni jl. onthulde wethouder Ad Verburg en de directeur Externe Betrekkingen van JD Decaux Chiel de Wit officieel het laatste nieuwe bushokje in Aalsmeer. Wethouder Verburg: ‘De nieuwe bushokjes zijn een aanwinst voor Aalsmeer. Laten we met elkaar zorgen dat de bushokjes heel en netjes blijven.'

Vanaf 14 juni was al begonnen met het plaatsen van 28 nieuwe bushokjes en 12 nieuwe informatieborden in Aalsmeer. De gemeente Aalsmeer heeft hier na aanbesteding opdracht voor gegeven. De aanbesteding vond plaats omdat het contract voor de oude bushokjes - ook wel Abri's genoemd - afliep. Het bedrijf JCDecaux heeft de nieuwe bushokjes geplaatst, en onderhoudt deze de komende 10 jaar.

Duurzaam en milieuvriendelijk
De nieuwe abri's zijn gemaakt van duurzaam materiaal, waarvan 90 procent recyclebaar is. Het staal wordt verzonken en heeft een poedercoating die zorgt voor een langere levensduur. Ook het reclamemateriaal wordt duurzaam. Om de abri's zo milieuvriendelijk mogelijk schoon te maken worden reinigingsmiddelen gebruikt die minder belastend zijn voor het milieu. Door ze te wassen met gedemineraliseerd water blijven de Abri´s langer schoon, zodat ze minder vaak gereinigd hoeven te worden.

Zuiniger
De verlichting bestaat uit TL-lichtbronnen, die langer meegaan en 10 procent minder energie gebruiken. ´s Nachts dimmen de lichten automatisch. Dit levert een energiebesparing op van 30 tot 40 procent. De huidige Abri's hebben een gemiddeld vermogen van 160 watt, de nieuwe abri heeft een vermogen van 59 watt.

Vormgeving
De uitstraling en ontwerp van de abri's zijn afgestemd op het openbaar vervoer in de regio Amsterdam. Er is rekening gehouden met de wind en het zitcomfort. Elke Abri heeft een afvalbak.

Andere bushaltes in Aalsmeer
De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de bushaltes aan de provinciale wegen. Daarom vallen deze niet onder de overeenkomst van de gemeente met JCDecaux.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe bushokjes Gemeente Aalsmeer

Op 30 juni jl. onthulde wethouder Ad Verburg en de directeur Externe Betrekkingen van JD Decaux Chiel de Wit officieel het laatste nieuwe bushokje in Aalsmeer. Wethouder Verburg: ‘De nieuwe bushokjes zijn een aanwinst voor Aalsmeer. Laten we met elkaar zorgen dat de bushokjes heel en netjes blijven.' Vanaf 14 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: