De Vinken B1 houdt aansluiting met de top

Geplaatst op: 27 februari 2023

Vaste krachten Mike, Ruben en Indy waren afwezig. De eerste aanval deze zaterdag bestond daarom uit Jayden Visser, Ilse Vis, Maggie de Pijper en Kate Baartmans. In de verdediging begonnen Dylan Bravo Torres, Sem Berkelaar, Lotte Kortz en Meru van Langen.

Vooraf benadrukte coaches Deene en Jurriën dat het enorm belangrijk zou worden om de aangeef van Dindoa te voorkomen, zodat de tegenstander niet het geliefde spel kon spelen. Direct na de start van de wedstrijd lukte het Dindoa toch om vanuit een goede aangeef een actie te maken waar een schot uit komt. De afvang is voor Dindoa en de korte kans die ontstond werd gelijk benut. Ilse maakte de stand gelijk met een vrije bal. Nog één keer wist Dindoa via een afstandsschot op voorsprong te komen, daarna ging De Vinken steeds beter spelen. Vooral in de verdediging slaagde de opdracht steeds beter. Via een prachtige doorloopbal van Lotte werd de stand weer gelijk, waarna Ilse twee keer scoorde en de voorsprong van 4-2 op het scorebord zette. Dindoa spartelde nog wat tegen en door wat klutsballen lukte het de ploeg om toch gelijk te komen. Wederom wist Ilse met twee prachtige afstandsschoten de voorsprong te pakken. Vlak voor rust vielen er nog twee goals, waarbij Dylan de 5-7 erin legde uit een korte kans.

Na rust ging Ilse verder met wat ze de eerste helft ook al deed: scoren. Direct lag de 5-8 erin uit een vrije bal. Daarna was het invaller Cas van Saane die ook zijn goaltje meepikte en met een korte kans de 5-9 maakte. Toch werd het in de verdediging lastiger. Dindoa had wat veranderd in het spel, waardoor het ze beter lukte de posities rondom de paal goed te bezetten. Via een tactische omzetting, waarbij Dylan en Cas via een aantal wissels van vak werden gewisseld, werd De Vinken weer de baas in het veld. Dindoa kreeg het steeds moeilijker en echte grote kansen wisten ze niet meer te creëren. De drie goals die Dindoa nog maakte waren verre afstandsschoten. Heel anders was het bij De Vinken. Via goals van Ilse en Dylan liep de voorsprong verder op naar 6-11. Het samenspel werd steeds beter, de 6-12 van Maggie die daaruit voortkwam was van grote schoonheid. In de laatste minuten wisten Lotte en Ilse nog een goal te maken, waarmee de eindstand van 8-14 op het bord werd gezet.

Een degelijke, terechte overwinning met af en toe echt prachtig veldspel. De Vinken B1 staat nu samen met OVVO en Nova op de eerste plek. Het worden nog drie spannende wedstrijden waarbij het hopelijk lukt om mee te blijven strijden om het kampioenschap. De volgende wedstrijd is zaterdag 11 maart om 15.15 in De Boei in Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 27 februari 2023 19:16

Zaterdag 25 februari speelde De Vinken B1, gesponsord door Sport Medisch Centrum De Bron, in Ermelo tegen Dindoa. De aanvang was al om 9.00 uur, waardoor vroeg uit Vinkeveen vertrokken moest worden. Het bleek echter een prima tijdstip, het werd een mooie wedstrijd die met 8-14 werd gewonnen. Vaste krachten … Lees meer »