001 -Family
Jeugdwedstrijd bij IJsclub Nooit Gedacht

Jeugdwedstrijd bij IJsclub Nooit Gedacht


Geplaatst op: 28 februari 2023

Zondagavond stond voor de jeugdschaatsers van IJsclub Nooit Gedacht een wedstrijd op het programma. Aan deze wedstrijd deden kinderen mee, die actief zijn bij één van verenigingen die op de Jaap Edenbaan schaatsen. Niet alleen kinderen uit de Ronde venen, maar uit de hele regio Amsterdam, stond aan de start.

Omdat bij het jeugdschaatsen vooral het 'leren schaatsen' centraal; staat, zijn wedstrijden niet vanzelfsprekend. Toch worden er ieder jaar wel een paar georganiseerd en zondagavond was de laatste van een serie van drie. Dit was dus de finalewedstrijd, waarbij er mooie ereplaatsen te behalen vielen. IJsclub Nooit Gedacht was ondanks de voorjaarsvakantie met maar liefst veertien kinderen aanwezig, variërend in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar.

De wedstrijd ging over een 100 en een 300 meter, waarbij de rijders erg aan elkaar gewaagd waren. Dat leverde mooie en spannende ritten op. Uiteindelijk werd er een klassement opgemaakt van beide afstanden tezamen. Daarbij was er nog onderscheid tussen schaatsers met een licentie (die dus wel vaker wedstrijden rijden) en schaatsers zonder licentie. Bij de jongens zonder licentie wist Sven Kok een prachtige tweede plaats te behalen. Bij de heren met licentie wisten de gebroeders Thijs en Wilmer Mur zelfs een eerste en tweede plek te behalen. Ook bij de meisjes werd er hard gereden en dat leverde mooie eindtijden op, maar helaas net niet genoeg om in de prijzen te vallen.

Het schaatsseizoen zit er nu bijna op. Er is nog één schaatsles op 4 maart en dan is op 11 maart het grote schaatsexamen. Daar doen alle jeugdschaatsers van IJsclub Nooit Gedacht aan mee en de inzet is een hoger diploma dan het voorgaande jaar


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdwedstrijd bij IJsclub Nooit Gedacht

Zondagavond stond voor de jeugdschaatsers van IJsclub Nooit Gedacht een wedstrijd op het programma. Aan deze wedstrijd deden kinderen mee, die actief zijn bij één van verenigingen die op de Jaap Edenbaan schaatsen. Niet alleen kinderen uit de Ronde venen, maar uit de hele regio Amsterdam, stond aan de start. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: