IVN zwaluwenexcursie in Vinkeveen


Geplaatst op: 4 juli 2011

Met het thema: ‘Een zwaluw is nog geen zwaluw', organiseert de IVN-afdeling De Ronde Venen & Uithoorn een fietsexcursie op woensdag 6 juli vanaf het Oude Spoorhuis aan de Demmerik in Vinkeveen. Vertrek 19.30 u.

Wist u dat er in Vinkeveen 2 soorten zwaluwen rondvliegen en een zwaluw die geen zwaluw is ? We zijn dus een zwaluwrijke gemeente. En dat heeft ook zo zijn voordelen voor ons mensen: zwaluwen leven namelijk van insecten die wij vaak lastig vinden. Dus het is belangrijk zuinig te zijn op deze vogels. Zwaluwen hebben een bepaalde levenswijze en stellen hun eisen aan hun leefomgeving. Willen wij zwaluwen hebben zullen we dus op onze leefomgeving moeten letten. Wat de vogels willen en hoe ze leven horen wij van de IVN-natuurgidsen die deze excursie begeleiden. We gaan zien waar ze nestelen en hoe ze dat doen. We gaan hun vliegkunst bewonderen en genieten van hun gezellige gekwinkeleer. En misschien kunt u aan het eind van de excursie het geluid van de 3 zwaluwen onderscheiden en ook zien welke zwaluwen boven uw eigen woonhuis rondvliegen.

Opgeven bij Elza Vis, tel 0297 261316 of elzavis@hetnet.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN zwaluwenexcursie in Vinkeveen

Met het thema: ‘Een zwaluw is nog geen zwaluw', organiseert de IVN-afdeling De Ronde Venen & Uithoorn een fietsexcursie op woensdag 6 juli vanaf het Oude Spoorhuis aan de Demmerik in Vinkeveen. Vertrek 19.30 u. Wist u dat er in Vinkeveen 2 soorten zwaluwen rondvliegen en een zwaluw die geen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: