CSW ontsnapt aan puntverlies

Geplaatst op: 13 maart 2023

De wedstrijd begon heel voortvarend voor CSW want al in de 4e minuut kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Sven v.d. Horst onderschepte de bal op het middenveld en dribbelde de zestienmeter in om vervolgend de bal panklaar te leggen op Matt Veerhuis die alleen voor de doelman beheerst binnenschoot. Het publiek ging er eens goed voor zitten maar kwam bedrogen uit. Doordat Desto vrij hoog druk zette hanteerde CSW te vaak de lange bal waardoor er weer heel snel balverlies werd geleden. Het prima voetballende Desto , hoe kan het dat deze ploeg maar 7 punten heeft, kwam er een aantal malen gevaarlijk uit maar doelman Rahim Gok was alert en voorkwam onheil. Desto kreeg ook een aantal hoekschoppen en dat leverde gevaarlijke situaties op. Na wederom een hoekschop kwam de bal bij de tweede paal en na een voorzet werd er van dichtbij gescoord maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Desto claimde ook nog een strafschop in deze eerste helft maar de scheidsrechter zag dat de aanvaller wel erg gemakkelijk naar de grond ging. CSW stelde hier maar bitter weinig tegenover en wist zich ook nauwelijks kansen te creëren. Het verloor bovendien elke tweede bal waardoor de ploeg steeds achter de feiten aanliep.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de 1-1 stond al op scorebord. De behendige linksbuiten van Desto liet doelman Gok kansloos in de korte hoek. CSW moest zichzelf herpakken maar de ploeg was totaal niet in staat om het de tegenstander maar enigszins moeilijk te maken wat mede de verdienste was van Desto. Dat voetbal onvoorspelbaar blijft bleek wel weer uit feit dat CSW na 65 minuten spelen onverwachts op voorsprong kwam. Na een goed lopende aanval kwam de bal op links bij Veerhuis die de vrijstaande Berry Kramer bediende. Kramer bedacht zich geen moment en schoot de bal hard tegen de touwen. Desto toonde karakter en ging verbeten op zoek de gelijkmaker. Bij een aantal hachelijk situaties binnen de zestienmeter kwam CSW een aantal malen goed weg. Toch leek die gelijkmaker er te komen toen een speler van Desto binnen de zestienmeter werd gevloerd en waar iedereen aan een terechte strafschop dacht zag de scheidsrechter hier wederom niets in. De gemoederen liepen hoog op en Desto kwam met tien man te staan na een tweede gele kaart voor een speler van Desto. Ook met tien man gaf Desto zich nog niet gewonnen maar uiteindelijk kon CSW vlak voor tijd de wedstrijd definitief beslissen. Wesley Dam bereikte koppend Veerhuis die zijn tegenstander op snelheid de baas was en alleen op de doelman afging om vervolgens de bal in de verre hoek te schieten. Een tweede rode kaart volgde er nog voor een speler van Desto nadat Justin Blok wel erg hard tegen de hekken werd geduwd. Een mooie krul van Dennis Prange had meer verdiend maar de bal belandde op de paal en dat was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Wilnis maar wie deze wedstrijd heeft gezien zal ongetwijfeld zeggen dat Desto zeker meer had verdiend.

Op eigen veld heeft CSW zaterdag de grootste moeite gehad om de nummer laatst Desto van zich af te schudden. Het werd uiteindelijk een 3-1 overwinning maar in het veld was het grote verschil op de ranglijst totaal niet te zien. De wedstrijd begon heel voortvarend voor CSW want al … Lees meer »