001 -Family
Geef uw mening op de nieuwe Woonvisie Uithoorn

Geef uw mening op de nieuwe Woonvisie Uithoorn


Geplaatst op: 14 maart 2023

Het woonbeleid van de gemeente Uithoorn, opgesteld in 2013 en geactualiseerd in 2017, is aan vernieuwing toe. Daarom stelt de gemeente momenteel een nieuwe Woonvisie op.

Het is geen nieuws dat er een groot tekort is aan woningen, in Nederland, in de regio en dus ook in Uithoorn en De Kwakel. En niet alleen de beschikbaarheid van voldoende woningen staat onder druk. De sterk gestegen huizenprijzen en energiekosten zorgen er steeds vaker voor dat mensen het huis van hun keuze niet kunnen kopen. Daarnaast neemt het aantal oudere inwoners toe, en daarmee de behoefte aan aangepaste woningen, zorg en ondersteuning. De gemeente streeft ernaar mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, in hun eigen woning en wijk, met genoeg zorg en ondersteuning. En ten slotte ligt er een grote taak om woningen te verduurzamen en energiezuinig te maken.

De gemeente legt haar plannen rond wonen in de komende jaren vast in een nieuwe Woonvisie. Hoeveel woningen moeten worden gebouwd om te voorzien in de woningbehoefte van onze huidige en toekomstige inwoners? Welke eisen stellen we aan deze woningen? En welke aanpassingen zijn nodig om bestaande woningen geschikt te maken voor ouderen of mensen met lichamelijke beperkingen, voor energiebesparing of voor gasloos wonen? Uw mening telt mee bij het opstellen van de gemeentelijke Woonvisie! Doe mee aan de onlinepeiling via Mentimeter. Ga naar www.uithoorndenktmee.nl/woonbeleid. U kunt tot donderdag 23 maart uw mening geven.

 


Laatst bewerkt op: 14 maart 2023 07:09

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geef uw mening op de nieuwe Woonvisie Uithoorn

Het woonbeleid van de gemeente Uithoorn, opgesteld in 2013 en geactualiseerd in 2017, is aan vernieuwing toe. Daarom stelt de gemeente momenteel een nieuwe Woonvisie op. Het is geen nieuws dat er een groot tekort is aan woningen, in Nederland, in de regio en dus ook in Uithoorn en De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: