001 -Family
Tweede Kinderconferentie komt eraan

Tweede Kinderconferentie komt eraan


Geplaatst op: 15 maart 2023

Dinsdag 21 maart organiseert de Kindercommissie weer een Kinderconferentie in de raadzaal van het gemeentehuis. Meer dan 100 leerlingen van basisscholen in Uithoorn en De Kwakel zijn uitgenodigd om mee te doen. Ook de pers is welkom. Burgemeester Pieter Heiliegers en Onderwijs-wethouder José de Robles zorgen voor een feestelijke opening.

De gemeente is blij met de Kinderconferenties. Burgemeester Heiliegers: “In onze raadzaal hangt een plaquette met Artikel 1 van de Grondwet. Daarin staat dat iedereen in Nederland in dezelfde omstandigheden hetzelfde wordt behandeld. Ook als het gaat over hoe we de gemeente Uithoorn fijner en veiliger kunnen maken. De mening en de ideeën van kinderen zijn daarbij net zo belangrijk als die van volwassenen.”

De eerste Kinderconferentie was in 2020. De uitkomsten daarvan werden opgeschreven in een Manifest, dat de Kindercommissie aanbood aan de gemeenteraad. Nu gaan de kinderen op basis van de punten uit het Manifest plannen bedenken voor de uitvoering. in mei van dit jaar zullen ze deze plannen ook weer aanbieden aan de gemeenteraad.

Wethouder José de Robles zat in de raad toen het Kindermanifest werd aangeboden. “Ik ben blij dat de kinderen op deze manier gebruik maken van hun recht, uit de Grondwet. Die Grondwet is belangrijk als je het hebt over burgerschapsvaardigheden. Ik vind het ook belangrijk dat de kinderen met elkaar praten. En wij met de kinderen, in plaats van wij óver de kinderen.” De Kinderconferentie op 21 maart en de acties die eruit zullen komen, zijn te volgen via de krant en de sociale media van de gemeente Uithoorn.

 


Laatst bewerkt op: 15 maart 2023 09:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede Kinderconferentie komt eraan

Dinsdag 21 maart organiseert de Kindercommissie weer een Kinderconferentie in de raadzaal van het gemeentehuis. Meer dan 100 leerlingen van basisscholen in Uithoorn en De Kwakel zijn uitgenodigd om mee te doen. Ook de pers is welkom. Burgemeester Pieter Heiliegers en Onderwijs-wethouder José de Robles zorgen voor een feestelijke opening. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: